Kazakistan'da Osmanlı İmparatorluğu Tanıtıldı

Kazakistan ve Orta Asya'ya dair Osmanlı arşivleri Astana'da tanıtıldı

Kazakistan'da Osmanlı İmparatorluğu Tanıtıldı
23 Mayıs 2018 - 08:36 - Güncelleme: 23 Mayıs 2018 - 10:32

~~Kazakistan’ın başkenti Astana’da Osmanlı İmparatorluğu ve arşivleri tanıtıldı. TRT Avaz'ın haberine göre etkinlik Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin girişimleri ile düzenlendi.

Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin desteğiyle Kazakistan Milli Arşivi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Prof. Dr. Uğur Ünal, Kazakistan Milli Arşiv Müdürü Jangeldi Mahaşev ve Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Vekili Almagül İsina’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

OSMANLI KAYNAKLARI ORTA ASYA TARİHİ İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR

Toplantıda, Prof. Dr. Ünal, Kazakistan Milli Arşivine, Kazak Hanı Gaib Han'ın Sultan III. Ahmet’e yazdığı mektubun örneğini takdim etti. Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi hafızanın kültürlerarası ilişkiye katkı sağlayacak nitelikte olduğunu belirterek, Orta Asya bölge tarihinin yazımında Osmanlı arşivinin birinci el kaynak niteliği taşıdığını vurguladı.

Prof. Dr. Uğur Ünal, “Bu coğrafya ile özellikle Orta Asya’daki Türk soydaşlarımızla yapılmış olan anlaşmalar kapsamında karşılıklı belge görüntülerinin değişimi sağlanacaktır.” diyen Ünal, uzman değişimlerinin de yapılacağını aktardı.Ünal, yarın da Osmanlı Devleti ve Orta Asya Hanlıkları Münasebetleri sergisinin açılışına katılacak.

QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları