KAZAKİSTAN'DAN KALKAN İLK TRENTÜRKİYE'YE ULAŞTI

KAZAKİSTAN’DAN KALKAN İLK TREN BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU HATTI’NDAN TÜRKİYE’YE ULAŞTI

KAZAKİSTAN'DAN KALKAN İLK TRENTÜRKİYE'YE ULAŞTI
06 Kasım 2017 - 10:17 - Güncelleme: 06 Kasım 2017 - 10:25

~~Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın Azerbaycan’daki resmi açılışı sonrası yola çıkan tahıl yüklü ilk tren Kars’a ulaştı. Tren, buradan Mersin’e devam edecek. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye 90 kilometre mesafedeki Alat Limanı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’nin katılımıyla 30 Ekim’de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı’nda ilk tren Kars’a ulaştı. Tren ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt, trenin Kazakistan’dan yola çıkıp Alat Limanı’ndan devam ederek Kars’a ulaştığını söyledi.

Kurt, şu bilgileri aktardı: “Azerbaycan’dan buraya yaklaşık 856 kilometreyi 40 saatte geldik. İnşallah bir aksaklık olmazsa Kars’tan Mersin’e kadar olan bin 258 kilometrelik mesafeyi de 40 saatte almayı planlıyoruz. Kazakistan’dan yola çıkan trenin toplamda yaklaşık 4.700 kilometrelik seferi inşallah Mersin’de son bulacak. 30 konteyner ile yola çıkmıştı”

Kurt, “Demiryolu hattının Türkiye parkurunda hem gümrük hem tarım teşkilatlarımız prosedürleri minimum seviyelere indirdi. Müşterilerimizle görüştüğümüzde, yük miktarları şimdilik yaklaşık 3 milyon ton gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

Söz konusu tahıl yüklü tren, Kars Garı’nda gümrük muhafaza ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerinin incelemelerinin ardından Mersin Limanı’na gitmek üzere yoluna devam edecek
.

kaynak.altınmiras

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum