Karadeniz'de Tehlikeli Arayışlar

Bölgede bizzat Romeyika kursları vs ile kimlik inşa çabaları,sosyal medya,radyo yayınları yapılıyor.Memleketim Karadeniz'e dikkat edin!

Karadeniz'de Tehlikeli Arayışlar
18 Ekim 2018 - 21:31

~~Yunanistan'ın sözde "Pontus soykırımı" iddiaları neden 19 Mayıs tarihi olarak belirlenmiştir? Farkındamısınız Karadeniz'de neler yapıyorlar? Bölgede bizzat Romeyika kursları vs ile kimlik inşa çabaları,sosyal medya,radyo yayınları yapılıyor.Memleketim Karadeniz'e dikkat edin!


~~Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı'nı 6. Kez ziyaret eden Bartholomeos, buradan kara yoluyla Sinop’a geçerken Samsun Bafra’ya da uğradı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyet basının sonradan haber aldığı, Nebiyan Dağının eteğinde bulunan Esençay Köyündeki harabe kiliseyi ziyaret ederek dua ederek kilisenin duvarına mum dikti.

Ziyaretin önce basın tarafından görüntülenmesine izin verilmedi. sonrasında izin verilerek basın dişiliğinde bir ziyaret görüntüsü oluşturulmaya özen gösterildi. Ne ki ziyaretin sebebi hakkında basına bilgi verilmedi.

Jandarma bölgesinde olması nedeniyle Jandarma eşliğinde gerçekleştirilen ziyarettin ardından Bartholomeos ve beraberindeki ekip yakın bir bölgedeki bir mağarayı da ziyaret ederek Sinop’a doğru yola çıktı.

VATİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN SAMSUN’A ÜST DÜZEY ZİYARET 

Geçtiğimiz haftada Vatikan'ın Ankara Büyükelçiliğinden Samsun’a üst düzen bir ziyaret gerçekleşti.

Basına sızdırılmaması için olağanüstü çaba sarf edilen ziyarette üt düzey ziyaretçi Samsun Mater Dolorosa Katolik Kilisesi’nin devam eden tadilat çalışmalarını inceledi.

Ziyaretçi, dikkat çekmemek için koruma veya eskort talep etmedi.

SÖZDE “PONTUR RUM SOYKIRIMI”NIN 100. YILI FAALİYETLERİNE HAZIRLIK MI

Dünyada aktif olan 200’e yakın Pontusçu derneğin 19 Mayıs 2019’u sözde Pontus Rum Soykırımı olarak anmak ve Türkiye’nin soykırımı tanıması için lobi faaliyetleri ulusal ve yerel basına yansımıştı.

Bir hafta içerisinde Samsun başta olmak üzere bölgeye yapılan üst düzey ziyaretlerin Samsun’da yapılması planlanan ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve kurtuluş mücadelesinin başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı etkinliklerine denk getirilmesi ise akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

KRİPTO RUMLAR DEVREDE

Son günlerde Yunan İstihbaratı adına Samsun başta olmak üzere bölgede faaliyetlerde bulunan, kripto Rumlar ile irtibat ve iltisak halindeki Yunan Theodoros Pavlidis’in söylemleri, ilişkileri ve sözde Pontus Rum Soykırımı paneline katılarak Türk, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına düşmanlık içeren söylemlerde bulunduğu basına yansımıştı.

Son yıllarda Samsun başta olmak üzere Karadeniz bölgesindeki kiliseler üzerinden devam eden ve Türk-Yunan dostluğu adı altında bölgede gerçekleştirilen 'irtica, bölücülük ve aşırı sol' faaliyetler kapsamındaki Pontusçuluk hareketlerin artması ve kripto Rum ve Ermenilerin faaliyetlerini arttırması dikkatlerden kaçmıyor.

Tüm bu 'irtica, bölücülük ve aşırı sol' faaliyetler kapsamındaki Pontusçuluk hareketlerinin Samsun’da yapılması planlanan ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve kurtuluş mücadelesinin başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı etkinlikleri öncesine denk getirilmesi ise manidar bulundu.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları