İsrail, Türk vatandaşları hakkında her şeyi biliyor mu?

Filistinlilere destek ve ilk kıbleyi ziyaret için Kudüs’e giden Türk vatandaşları ardı ardına tutuklayan İsrail’in sorgu sırasında Türk vatandaşlarının özel hayatı ve bir ucu 80’li yıllara kadar uzanan sorular sorması Siyonist devletin bilgi mekanizmalarını akıllara getiriyor.

İsrail, Türk vatandaşları hakkında her şeyi biliyor mu?
05 Mart 2018 - 13:35

Filistinlilere destek ve ilk kıbleyi ziyaret için Kudüs’e giden Türk vatandaşları ardı ardına tutuklayan İsrail’in sorgu sırasında Türk vatandaşlarının özel hayatı ve bir ucu 80’li yıllara kadar uzanan sorular sorması Siyonist devletin bilgi mekanizmalarını akıllara getiriyor... İsrail’in Whatsapp gibi teknolojik programlardan faydalandığı anlaşılırken, siyonist devletin Türkiye içindeki bilgi mekanizmalarının kendilerine sağladığı istihbaratın da önemi dikkat çekiyor… İsrail’e istihbarat sağlay

     04.03.2018 22:28:15

Yeni Akit'in haberine göre; bilgi teknolojilerinin her geçen gün artmasıyla devletlerin insanlar üzerindeki kontrol mekanizmasının arttığı bir sır değil… Ancak son aylarda Kudüs'ü ziyaret maksadıyla Filistin topraklarına giden Türk vatandaşlarını tutuklayan İsrail'in merkezinde olduğu son durum dikkat çekici…

Filistin meselesine dikkat çekmek amacıyla Kudüs'ü ziyaret edip Mescid-i Aksa'da namaz kılan İBB Meclis üyelerinden üçü perşembe akşamı Ben Gurion Havalimanı'nda İsrail makamlarınca alıkonuldu.

AK Partili üyeler Adnan Yılmaz ile Mehmet Acar, 1-2 saatlik sorgu sonrası bırakılırken, CHP'li üye Seyit Ali Aydoğmuş'un sorgusu 4 saat sürdü. Aydoğmuş, Hürriyet'e şunları anlattı:

“Garipsediğim yanı, benim 1980'den bu yana gözaltılarım, çocuklarımın durumu, sendikacılık yaptığım bilgisinin İsrail'in elinde olması. Maslahatgüzarımızın çabalarıyla 4 saat sonra otelde arkadaşlarıma ulaştım.Kötü bir muamele ya da taciz olmadı ama geçmişimle ilgili bilgilerin nereden alındığı beni tedirgin etti. İleride turistik amaçlı herhangi bir seyahatte bile vatandaşlarımızın başına bu tür olaylar gelebilir. Özellikle ben tercih edildim diye sanmıyorum ama hâlâ niye alındığımı anlamış değilim. Tercüman beni başta ‘Sana sordukları soruların cevaplarını biliyorlar. Onun için mümkün olduğu kadar doğru cevap ver' diye uyardı. '12 Eylül'de cezaevine alındın mı? 3 tane mi çocuğun var? 15 Temmuz darbe girişiminde ne yaptın?' gibi sorular da sordular. Onlara, darbenin her türlüsünden eziyet çekmiş biri olarak sosyalist olduğumu söyledim. 15 Temmuz darbesinin de faşist bir darbe olduğunu düşünerek karşı oldum.”

TEKELİ: BENİMLE İLGİLİ HAYATIMDA GÖRMEDİĞİM FOTOĞRAFLARI GETİRDİLER

Oysa bu örnek tek değil… Geçtiğimiz Ocak ayında Kudüs ziyareti sırasında İsrail makamlarının gözaltına aldığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli de aynı konuya işaret ediyor. Tekeli, 26 günlük gözaltı macerasının ardından geldiği İstanbul'da Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada "Binlerce soru sordular. İlk 2 gün 'bildiklerini anlat' dediler. Ben hiçbir şey anlatmadım. Daha sonra resimlerden, Whatsapptan, bir Facebook'tan ve daha başka yerlerden, hayatımda görmediğim, bilmediğim benimle ilgili, başkalarıyla ilgili resimler getirdiler ve 'anlat' demeye başladılar. En başta Cumhurbaşkanımızla ilgili fotoğraflar, ondan sonra devlet yetkilileriyle ilgili, sonra üyesi olduğum Uluslararası Hukukçular Birliği ile ilgi fotoğraflar ve benim seyahatlerimle ilgili iş seferlerimle ilgili ve Türkiye Cumhuriyeti adına bazı ülkelere görevlendirmeye gitmiştim, orada yaptığım görüşmelerle ilgili fotoğraflar koydular" diye konuştu.

"Anlatılamayacak şeyler yaptılar. Allah-u Teala onları dünyada da ahirette de muvaffak etmesin” diyen Tekeli, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Uyanık olalım, adamlar bizim batmamızı ve yok olmamızı istiyor. Devlet ve millet olarak Kudüs duruşumuzdan dolayı çok muzdaripler. Whatsapplarımız, dijital ortama girmiş olduğumuz hiçbir şeyimiz gizli değil.”

İSRAİL'E BU BİLGİLERİ KİM SAĞLIYOR?

Yrd. Doç. Dr. Tekeli, açıkça Whatsapp'ın ismini de vererek İsrail'in istihbarat kaynaklarından birini zikrederken, Türkiye'nin son yıllarda içinde bulunduğu bilgi merkezli mücadele göz önünde bulundurulduğunda İsrail'in 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına dair bilgilere ulaşma ihtimali yüksek görünüyor.

FETÖ OLAĞAN ŞÜPHELİ

15 Temmuz kalkışmasının faili Fetullahçı Terör Örgütü'nün “güneydeki ülke” İsrail ile olan ilişkileri, FETÖ'nün yakın zamanda Türkiye'deki tüm kritik kadrolarda aktif olduğu düşünüldüğünde Siyonist devletin bilgi mekanizmalarından birini FETÖ'nün oluşturduğu anlaşılabiliyor. FETÖ'nün İsrail ile geliştirdiği yakın temas 28 Şubat sürecinde olduğu gibi 17-15 Aralık yargı darbesi sürecinde de Türkiye'nin gündemine gelmişti.

İSRAİL'İN KÖSTEBEĞİ CHP Mİ?

Öte yandan İsrail'in bilgi mekanizmalarından birinin de CHP olma ihtimali dikkat çekti… 2016 yılının Nisan ayında Türkiye'nin ana gündem maddesini oluşturan 50 milyon seçmenin (vatandaş) kimlik bilgilerinin çalınması ve CHP kanalıyla ifşa edilmesi skandalı hafızalardaki tazeliğini korurken bu verilerin İsrail'de muhafaza edilmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

2016'da gündeme gelen skandalın göbeğinde CHP var. 2000'li yılların başında adrese dayalı nüfus kayıt sistemi MERNİS'e geçilen Türkiye'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2009 yılındaki yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin seçim çalışmalarını kolaylaştırmak için vatandaşların kimlik bilgilerini parti yöneticileriyle paylaştı. YSK'nın verdiği seçmen bilgilerini internete yükleyen tek parti ise CHP oldu. CHP Genel Merkezi, 2013 yılı itibarıyla hayata geçirdiği e-seçmen portalıyla vatandaşların seçmen bilgilerini chp.org.tr adresinden yayın yapan sitesinde yayınladı. Seçmen bilgileri önce bilisim.chp.org.tr/Esecmen/ linkinden, sonra esecmen.chp.org.tr linkinden hizmete açıldı. Sistemlerinde bu bilgileri muhafaza eden İsrail'in vatandaşlara ait bilgilere ulaşabilme imkânı bulunuyor.

Kaynak: Timeturk

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum