IŞİD'den itiraf: PYD ile anlaştık!

Şanlıurfa'da yakalanan IŞİD'in kurucusu ve Sağlık Emiri, PKK/PYD ile IŞİD arasındaki kirli pazarlıkları ve ABD'nin PYD'ye desteğini tek tek anlattı

IŞİD'den itiraf: PYD ile anlaştık!
25 Ocak 2018 - 12:21

Şanlıurfa'da IŞİD terör örgütüne yönelik bir operasyonda örgütün sözde 'Sağlık Emiri' Kefah Beşşar Hüseyin korumasıyla birlikte yakalandı. IŞİD'i Ebubekir Bağdadi ile kuran ilk ekipten olduğunu söyleyen ve örgütün şimdiye kadar Türkiye’de yakalanan en üst düzey isimlerinden olan Hüseyin, hem örgütün iç yapısı, üst düzey yöneticileri hem de YPG ile ilişkileri konusunda önemli itiraflar yaptı. Hüseyin, IŞİD teröristlerinin YPG’nin izniyle Rakka’dan silahlı olarak nasıl çıktıklarını da anlattı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması neticesinde tutuklanan Hüseyin'in ifadesinden dikkat çeken bölümler şöyle:

'2004'TE EL KAİDE'YE KATILDIM'

“Irak'ın Dohok şehrinde doğdum. Tıp fakültesini bitirdim. Romatoloji doktoruyum. Amerika'nın Irak'a açtığı savaşta, 2004 yılında Musul'da birden fazla (direnişçi) grup oluştu. Bu gruplar Cihad için kurulmuştu. Ben de o tarihlerde Tevhid ve Cihad grubuna katıldım. Bu gruptakilere tıbbi yardımlar yapıyordum. Bu grubun o tarihlerde El Kaide ile bağlantısı vardı. Bu grup 2007 yılında adını 'İslam Devleti' olarak değiştirildi. Ben de bu gruba bağlı olarak Musul'da faaliyet göstermeye başladım. Çatışmalarda yaralananlara yardım ediyordum. Akabinde hastanelerin yönetimi ile ilgili faaliyet göstermeye başladım.

'HİLAFET İLANINDA MUSULDA İDİM'

Akabinde hatırladığım kadarıyla Irak İslam Devleti, Ebubekir El Bağdadi'nin çağrısı ile adını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olarak değiştirdi. Bundan sonra hem Irak hem de Suriye'de faaliyet yürütmeye başladı. Ben Musul'da görevliydim. Ardından Suriye'ye 'Sağlık İşlerinden Genel Sorumlu Emir' olarak gönderdiler.

Aydınlık gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum