İran İle İlgili Ortalığı Karıştıracak İddia!

İran Muhalefetinden iddialar

İran İle İlgili Ortalığı Karıştıracak İddia!
18 Haziran 2018 - 08:42

~~İran’da reformistlere yakınlığıyla tanınan Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, terör örgütü IŞİD’in geçen yıllarda kara para aklamak için İran bankacılık sistemini kullandığını ileri sürdü.

Sadıki Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İran Meclisi’ndeki tartışmalı FATF yasa tasarısı görüşmelerine değirken, “IŞİD geçen yıllarda  kara para aklamak için İran bankacılık sistemini kullanıyordu. Hatta bu durum Suriye’nin itirazlarına dahi sebep olmuştu.” diye belirtti.

Uyuşturucu ve vergi kaçakçılığı yapan büyük şebekelerin kara para aklamayla mücadeleye karşı olan lobinin içerisinde bulunduğunu kaydeden Sadıki, “Onlar banka işlemlerinin şeffaf olmasından korkuyorlar. Devrimci sloganlarla  muhafazakarları kışkırtarak kendi çıkarlarını korumaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Sadıki, İran bankalarının uluslararası bankacılık sistemine entegre  olamamasının önündeki engelin ekonomik yaptırımlardan ziyade ülke içi  faktörlerden kaynaklandığını dile getirdi.

İran Meclisi’nde, pazar günü, teröre finansal desteğin engellenmesine  yönelik yasada değişiklik yapılmasına dair hazırlanan ve kamuoyunda “FATF yasası” olarak bilinen tasarı, aşırı muhafazakar Direniş Cephesi’ne yakın  milletvekillerinin protestoları sebebiyle askıya alınmıştı. Manevi liderliğini  Ayetullah Misbah Yezdi’nin yaptığı Direniş Cephesi yanlısı bir grup, cumartesi  günü İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin Kum kentindeki ofisi önünde FATF karşıtı gösteri düzenlemişti. İran’da muhafazakarlar Hizbullah gibi bazı  örgütlere para aktarılamayacağı konusundaki kaygılarından dolayı “FATF yasası”  olarak bilinen tasarıya karşı çıkıyor.

Araznews

Türkyurdu haber

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum