II.Abdülhamit'in Torunu: Kayıhan Osmanoğlu Konuştu

Birçok belge ve fotoğrafın yer aldığı ‘Dedem Abdülhamid Han’ kitabının tanıtım konferansı öncesi bir araya geldiğimiz A. Kayıhan Osmanoğlu, tarihi dizilerin büyük vebali olduğuna değinen Osmanoğlu, “Bu yapımların hedefi, halkın Osmanlı’yla olan bağlarını koparmak” diyor.

II.Abdülhamit'in Torunu: Kayıhan Osmanoğlu Konuştu
24 Nisan 2016 - 16:55

Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı ve 113. İslam halifesi olan II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Yediveren Yayınları etiketiyle çıkan “Dedem Abdülhamid Han” kitabının tanıtımı için Gebze'deydi. Toplantının yapılma yerini “Türk milleti hem davasına hem de dedelerimize sahip çıktı. Şimdi de torunlarına sahip çıkıyor. Ata yadigarı bu toprakları halkın çok benimsediğini görüyoruz. Fatih Sultan Mehmed Han'ın otağını kurduğu ve vefat ettiği yer de burası olduğu için Gebze'yi seçtik” sözleriyle açıkladı.

DİZİLERDE OSMANLININ RUHU

Muhteşem Yüzyıl ve sonrasında yapılan dizilerin “Osmanlı geleneklerini aşan bir tavır” sergilediklerini ifade eden Osmanoğlu, “Bu yapımların hedefi, halkın Osmanlı'yla olan bağlarını koparmak” diyor derken Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi dizilerin dönemi doğru yansıttığını belirtiyor. Tarihin gerçek olarak anlatılmasını, ecdadın daha iyi şekilde tanıtılması için hazırlık aşamasında olan sinema, tiyatro, kitap ve dizi projelerinin olduğuna değinerek “8 senedir bir dizi senaryosu üzerinde çalışıyoruz. Sultan Abdülaziz döneminden başlayıp Abdülhamid Han'ın 33 senelik saltanat dönemi anlatılacak. Elimizdeki bu tür birkaç projeyi zamanla hayata geçirmeyi düşünüyoruz” diyor. Peygamber Efendimiz'le ilgili bir çalışma içinse, “Böyle tarihi yapımlarla birlikte büyük vebal altına giriyorsunuz, yaptığınız iş kusursuz olmalı. Bizim için şimdilik sadece bir niyet” ifadelerini kullanıyor.

 



ÜÇÜNCÜ HAVAALANI İÇİN ABDÜLHAMİD HAN RÜYASI

Şu günlerde üçüncü havaalanının ismi için birçok alternatif konuşuluyor. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun bu konuyla ilgili kalbindeki heves, birkaç kez rüyasına girmiş. Rüyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beyaz bir zarf aldığını ve bu zarftan “Abdülhamid Han Hava Limanı Davetiyesi” çıktığını ve böyle bir gelişmenin aileye gurur vereceğini söylüyor. Osmanoğlu ayrıca Sultan Vahdettin adına cami bulunmadığını belirterek, “tarihle barışma adına, ahde vefa için” bir cami yaptırılabileceğini sözlerine ekliyor.

SİZ CANDAN BİZ KANDAN

Osmanlı tuğrasının ilk defa bu kitapla birlikte, bir hanedan üyesi tarafından kullanıldığını söyleyen Kayıhan Osmanoğlu, tuğranın ticari amaçlı kullanılmasından ailenin rahatsız olduğunu belirtiyor. Osmanoğlu Türkiye'nin her yerini, çeşitli etkinlikler vesilesiyle geziyor. Ayrıca 110 sene sonra Kudüs ve Balkanlar'ı ziyaret eden ilk hanedan üyesi.

Hanedan üyelerinin Fransa'da yaşadığı sürgün hayatına da değinen Kayıhan Osmanoğlu, “Büyüklerimiz Fransa'da araba yıkayıcı, otel görevlisi, bankacı gibi mesleklerde çalışmış. Hatta boksörlük yapan bile var. Hükümet bu durumu görüp Fransız vatandaşlığı teklif ediyor ancak büyüklerimiz bunun Türkiye'nin aleyhinde kullanılacağını düşünerek kabul etmiyorlar” diyor.

Ertuğrul Osman Efendi'nin naklettiğine göre Abdülhamid Han, kendisine karşı yapılan ayaklanmaya direnmemesi gerektiğini ve tahttan inmesinin milleti için hayırlı olacağını rüyasında görüyor. Kayıhan Osmanoğlu, “O dönemde padişaha karşı yapılan yurt içi ve dışındaki karalama kampanyaları, günümüzde Tayyip Erdoğan için yapılıyor. Bu hamleler devam edecektir, çizilen karikatürler buna örnek” diyor. Osmanoğlu, Erdoğan'a “Sizler candan bizler kandan torunlarız” dediğini söylüyor ve dedesi Abdülhamid Han'ın “Tarih değil hatalar tekerrür eder” sözünü hatırlatıyor.

yenişafak gaz

Erbakan'ı duygulandıran emanetler
 



Eski Başbakan Merhum Necmettin Erbakan'ın vefatından 3 yıl önce ziyaretine giden Osmanoğlu, Abdülhamid Han'ın üzerinde alın izi çıkan seccadesiyle H harfi işlemeli beyaz mendilini sunmuş. O dönemde namazlarını oturarak kılan ve cemaate namaz kıldırmayan Erbakan, o seccadeyle namazını çok rahat bir şekilde kılarak ufak topluluğa imamlık yapmış ve şöyle demiş: “Namazın bir kez daha tadına vardım.” Mendil ve seccadeyle birlikte ayrıca, Abdülhamid Han'ın bizzat dövdüğü kılıcın da kendisinde olduğunu öğreniyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum