IHLAMUR DERGİSİ'NİN 79. SAYISI ÇIKTI

IHLAMUR DERGİSİ Yıl:11 Sayı:79 Haziran 2019

IHLAMUR DERGİSİ'NİN 79. SAYISI ÇIKTI
11 Haziran 2019 - 20:19

IHLAMUR DERGİSİ, Yıl:11 Sayı:79, Haziran 2019, Dosya: SABAHAT EMİR

IHLAMUR 79 - İLKSÖZ

Sevgili okuyucularımız, merhaba.
Bu sayımızda sizleri edebiyatımızın yaşayan çınarlarından Sabahat Emir’e dair hazırlamış olduğumuz dosya ile selamlıyoruz. Kültür ve sanat dünyamıza gerek kurgusal gerekse kuramsal pek çok eser kazandırmış bulunan Sabahat Emir’i bu vesileyle yeniden gündemimize almış olacağız. 
Mehmet Nuri Yardım’ın hacimli çalışmasıyla başlayan bu dosyamıza Muhsin Karabay, Sevinç Çokum, Fatma Ersem Yargıcı, Ayşe Semerci, Meryem Aybike Sinan, Halil Onur Ahsen, Fatmagül Demirsü, Kenan Akın ve Ahmet Özdemir de yazılarıyla renk kattılar. Güzin Osmancık’ın Sabahat Emir’le yaptığı röportaj da dosyamızı ikmal etmiş oldu. 
Dosya çalışmamızın dışında yer verdiğimiz eserler de birbirinden değerli.
Bu sayımızın şairleri Oya Gündüz Aksu, Mehmet Rayman, Hasan Karayel ve Sıddıka Zeynep Bozkuş. 
Yusuf Koşar’ın 13 sayıdır tefrika etmekte olduğumuz “On Yedi Gün” adlı romanı bu sayımızla birlikte sona eriyor. Sosyal bir yaraya parmak basan değerli yazarımıza yeni kitap çalışmalarında başarılar diliyoruz. 
Bir tefrika biterken diğeri başlıyor. Son dönemin verimli genç yazarlarından Enes Şengönül’ün kaleme aldığı “İngiliz Kemal üçlemesi” adlı seriyi keyifle okuyacağınızı umuyoruz.
M. Hayati Özkaya iç yakıcı bir denemesiyle sayfalarımızda yer alıyor. Bu sayının diğer denemecileri Naci Yengin ve Ali Bal. Mustafa Uçurum ise yakın zamanda kaybettiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlattığı yazısında idrak sınırlarımızı zorluyor.
Geçtiğimiz günlerde çıkan “İstanbul Öyküleri” kitabının derleyicisi Nuhan Nebi Çam ile Alper Narsa’nın yaptığı röportaj da ilginizi çekecektir. Hikâyeler üzerinden İstanbul şehrine dair güzel bir sohbet sizi bekliyor. 
Nadir Aşçı geçen sayımızda başladığı ve büyük ilgi gören futbol yazılarına bu sayımızda da devam ediyor. 
Doç. Dr. Hasip Saygılı tarafından kaleme alınan ve kısa sürede ikinci baskısı yapılan “Rumeli’de Bizden Ne Kaldı?” adlı kıymetli kitabı ise Kitap Şuuru ekibinden Ömer Karabayır değerlendiriyor.
Sizleri haziran sayımızla baş başa bırakmadan önce temmuz sayımızda “Türk edebiyatında Doğu Türkistan” başlıklı bir dosyaya yer ayıracağımızın da müjdesini vermek istiyoruz.
İyi okumalar dileriz efendim. 
Hoşça bakınız zatınıza.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum