Ihlamur Dergisi Haziran 2019 sayısı okuyucuyla buluştu

Ihlamur dergisi Hakan Sarı yönetiminde 79. sayıya ulaştı.

Ihlamur Dergisi Haziran 2019 sayısı okuyucuyla buluştu
14 Haziran 2019 - 07:53 - Güncelleme: 14 Haziran 2019 - 08:05

Dergileri yaşatmak zordur. Hakan Sarı yönetiminde 79. sayıya ulaşan Ihlamur dergisine emeği geçenlerin emeğine sağlık.

Kültür-Sanatın kaleleri olarak yayın hayatına devam etmesini dilediğimiz dergilere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Dergileri yaşat ki kültür-sanat yaşasın.

Bizim de "Sayfanın ilk ve son satırları" yazısıyla ktkı sağlamaya çalıştığımız Ihlamur dergisinin 79.sayısı Sabahat Emir'e ayrılmış. Kutlarız.

"SAYFANIN İLK VE SON SATIRLARI

Naci YENGİN 

Hangi satırlarla başlar ilk cümle? Bir kitap çalışması için gereken zaman, sabır ve hazırlık sürecinde yazarın yaşadığı sancı, çektiği çile, uykusuz gecelerin hesabı nasıl verilir, kimden sorulur?

Yazarla okuyucu arasındaki iletişimi sağlayacak cansız gibi görülen ancak kalem ve kâğıt sayesinde dile gelen cümlelerin yazardan okuyucunun kalbine, zihnine girmesini sağlamak için kaç yıl, ter, gözyaşı döküp çile çekip çalışmak gerekir?

Yıllar var ki rüyalarımızı süsleyen, bizimle ağlayan bizimle sevinen yoldaşlarımız, sırdaşlarımız ve adeta kaderdaşlarımız olduğunu düşündüğümüz roman, hikâye, makale ve kitap denemelerimiz… Oldu ki bunların kaçta kaçını gerçekleştirebildiğimizi düşündükçe daha az uyuma, daha az boşa zaman geçirme ve daha az gezip tozmaya başlarız." 

Yazının devamı Ihlamur dergisinde...

Not: Yazımız daha sonra tarihistan'da  yayınlanacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum