İbrahim Kalın: Referandum Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TVNET'te katıldığı canlı yayında Türkiye ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

İbrahim Kalın: Referandum Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit ediyor
01 Ağustos 2017 - 10:03
İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları...
 
DEAŞ EN ÇOK MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRDÜ
DEAŞ bugüne kadar en çok Müslümanları öldürdü. Bu sapkın ideolojinin İslam ile alakası yok.
Terör örgütü PYD, Obama yönetiminin izlediği politika sonucu ortaya çıktı. ABD yönetimi uzun süre yanlış politikalarında ısrarcı olmaya devam etti.
Avrupa'dan terör örgütlerine katılan çok sayıda kişiyle ilgili istihbarat bilgisi verilmedi ve sonra Türkiye teröristlerin geçişlerine engel olmuyor denildi. Avrupa basınındaki bu tavır bir algı manipülasyonu idi. Burada birileri eleştirilecekse, kendi vatandaşlarına sahip çıkamayan Avrupa ülkelerinin önce kendilerini muhasebe yapması lazım.
Suriye ile 911 kilometre sınırınız olacak. 6-7 yıldır savaş devam edecek ve sizin güvenlik tedbiri almayacaksınız.. Bizim kendi tedbir ve güvenlik önlemlerimizi almamız gerekiyordu.
 
"FIRAT KALKANI GÜVEN TESİS ETTİ"
Biz Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptıktan sonra Cerablus'a yüz bin Suriyeli döndü. Çünkü orada güven tesis edildi. Terör örgütü PYD/YPG bölgesine ise hiçkimse dönmüyor. Zira örgüt bölgede kendisine muhalif olan herkese baskı uyguluyor. Arap, Türkmen, Kürt olması fark etmiyor.
"TERÖR ÖRGÜTÜ İLE SURİYELİ KÜRTLERİ AYIRIYORUZ"
Tel-Abyad bir Arap şehri ama terör örgütü PYD'nin elinde. Biz Suriyeli Kürtler ile PYD/PKK'yı birbirinden ayırıyoruz. Bizim YPG/PYD ile dile getirdiğimiz eleştirileri, dışarda Türkiye Kürtlerin kazançlarını engellemeye çalışıyor diye yansıtılıyor. Bunun hakikatle hiçbir ilgisi yok. Türkiye'nin son 40-50 yılında Kürtlere nefes aldıran isim Recep Tayyip Erdoğan'dır.
 
"FETÖ TEMİZLENDİKÇE TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARI ARTIYOR"
FETÖ, kurumlardan temizlendikçe terörle mücadelede büyük başarılar kaydedildi. Fırat Kalkanı darbe girişiminden kısa süre sonra yapılmasına rağmen, başarıyla tamamlandı.
BARZANİ YÖNETİMİNİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU
Irak ile bizim tarihsel, dini ve siyasi ilişkilerimiz var. Bağdat, Şam ve Basra İslam ve dünya medeniyetine çok önemli düşünür ve sanatçı çıkaran bir bölge.
 
"IRAK'IN KODLARI İLE OYNANDI"
Irak, Körfez ve Irak işgaliyle kodları oynandı, parçalara ayrıldı. Irak'ın toprak bütünlüğü, refahı, istikrarı, bağımsızlığı bizim için çok önemli. Iraklı bütün taraflarla eşit bir ilişki içerisinde olmak için çaba sarf ettik. Sünnilerle, Şiilerle, Kürtlerle, Türkmenlerle, Araplarla iyi ilişkiler kurduk. Türkmenlerle ise akrabalık ilişkimiz var. Türkmen denince Irak'ta tek bir bölge geliyor ancak öyle değil Irak'ın her yerinde varlar. Türkmenler, Irak'ın en entegre olmuş topluluğu ancak tek bir noktada olmadıkları için bu onlara handikap olarak geri dönüyor.
 
"REFERANDUM IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDİYOR"
Irak Kürtleri ile bir sorunumuz yok ama referandum konusu, Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit ediyor. Referandum kararını kimin onaylayacağı belirsiz. Referandum yapıyorsanız, Irak Meclisi'nin bunu onaylaması gerekiyor.
 
"MUSUL'DA GÜVENLİ BİR ORTAM İNŞA EDİLMELİ"
Musul yeniden inşa edilirken, bütün dini ve etnik grupların ortak yaşayabileceği güvenli bir ortamın inşa edilmesi gerekiyor.
 
KURULACAK FİLİSTİN DEVLETİNİN BAŞKENTİ KUDÜS OLACAKTIR
Filistin konusu Ortadoğu siyasetindeki en merkezi konusudur. Kudüs'ün statüsü 1967 sonrası bellidir. Kudüs'ün bölgeleri işgaller altındadır. Ve kurulacak Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs olacaktır.

 

Kaynak.http://www.milligazete.com.tr/ibrahim_kalin_referandum_irakin_toprak_butunlugunu_tehdit_ediyor/474820

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum