'Hava SOJ' dengeleri değiştirecek

Düşmanın radar ve haberleşme imkanlarını uzaktan dinlemeye, karıştırmaya ve aldatmaya yarayacak yepyeni bir proje geliyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından da onanan projede sözleşmenin bu yılın ilk çeyreğinde imzalanması bekleniyor.

'Hava SOJ' dengeleri değiştirecek
19 Ocak 2018 - 11:38

Ülkemizin dünyada savunma sanayi alanında söz sahibi, teknolojik üstünlüğe sahip, küresel bir oyuncu olma hedefine yönelik yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Savunma sanayinin gelişmesi ve ilerlemesi için yerlileştirme çalışmaları yapılırken yeni projeler de hayata geçiyor. Yenisafak.com olarak her hafta bir yerli projeyi ele alıyoruz. Bu hafta ise hava savunma sisteminde dönüm noktası olacak Hava SOJ’u (Hava Platformunda Uzaktan Elektronik Destek ve Elektronik Taarruz Kabiliyeti Kazanımı Projesi) aktaracağız.

Düşmanın başını döndürecek

Hava SOJ, düşman haberleşme sistemleri ve radarlarının (hava savunma, erken ihbar vb.) tespit ve teşhis edilmesi, konumlarının bulunması ve bu sistemlerin özellikle sınır ötesi harekâtta dost unsurlara karşı kullanılamaması amacıyla karıştırılması ve aldatılması amacıyla üretilecek.

Kaynak: Yenişafak gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum