Hasan Ali Toptaş'ın "Beni Kör Kuyularda" romanı yakında çıkıyor.

Türk romancılığında yaşayan en iyiler arasında yer alan Hasan Ali Toptaş, yeni romanı ile okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Yeni romanın adı Beni Kör Kuyularda. Roman Everest Yayınları etiketiyle raflarda olacak.

Hasan Ali Toptaş'ın "Beni Kör Kuyularda" romanı yakında çıkıyor.
23 Ekim 2019 - 20:06 - Güncelleme: 23 Ekim 2019 - 20:11

Türk romancılığında yaşayan en iyiler arasında yer alan Hasan Ali Toptaş, yeni romanı ile okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Yeni romanın adı Beni Kör Kuyularda. Roman Everest Yayınları etiketiyle raflarda olacak.

Hasan Ali Toptaş Beni Kör Kuyularda romanı yakında

Hasan Ali Toptaş Beni Kör Kuyularda romanı yakında raflarda yerini alacak. Son romanı Kuşlar Yasına Gider’in üzerinden üç yıl geçti. Hasan Ali Toptaş yeni romanı ile okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. 

Beni Kör Kuyularda adlı roman Everest Yayınları etiketiyle raflarda olacak. Hasan Ali Toptaş, son iki yılda okur sayısında hızla artış yaşayan yazarlardan. Sadece yeni çıkan romanları değil öncekiler de okurların ilgisini görüyor. İmza günlerinde 6 saat kitap imzaladığı oluyor. Önceki yıllarla karşılaştırıldığında okurlar Hasan Ali Toptaş’ı ve eserlerini daha çok merak eder oldu. 

Hasan Ali Toptaş, Kuşlar Yasına Gider romanında Ankara – Denizli arasında babasının sağlığı için mekik dokuyan bir evladı ve iç dünyasını anlatıyordu. Türkülerle yapılan yolculuk okuru da kendi iç dünyasında sorgulamaya yöneltiyordu.

Hasan Ali Toptaş, büyülü gerçeklik türünde yazıyor, eserler üretiyor. Kelimeler kağıdın üstünde harfler olarak değil, adeta canlı birer varlık olarak okura ulaşıyor.

Beni Kör Kuyularda adlı romanın adı akıllara hemen o çok bilindik şarkıyı, besteyi getiriyor. Timur Selçuk’un piyano eşliğinde söylediği Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın adlı şarkısı… Sözlerini Ümit Yaşar Oğuzcan’ın yazdığı Kürdilihicazkar şarkının sözleri şöyle:

Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında, bak yelkensiz bıraktın,

Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın.

Hasan Ali Toptaş Beni Kör Kuyularda adlı romanında neyi anlatıyor? Beni Kör Kuyularda romanın konusu ne? Şu anda bu bilgiler yok. Ancak bilinen yeni romanının adı… Hasan Ali Toptaş Beni Kör Kuyularda romanında tıpkı Timur Selçuk’un söylediği şarkıdaki gibi hüzünlü ve adeta yıkılmış bir insanın macerasını mı anlatacak? Yıkık bir aşk hikayesi geliyor akıllara… ve belki de aşka olan ya da karşısındakine duyulan inanç her ne ise ona olan bütün her şeyin yıkılması… 

Kuyu, edebiyatta hep sağlam bir metafor olarak kullanılır. Ama kör kuyu olduğunda o metafor, haliyle karanlık ve bol iç çekişli aşkın hüzünlü hali geliyor akıllara. Yalnızlık ve çaresizlik romanı mı acaba Beni Kör Kuyularda? Kısa bir süre sonra Hasan Ali Toptaş okurları akıllarındaki sorulara cevap bulacaklar. 

Kaynak: https://724kultursanat.com/hasan-ali-toptas-beni-kor-kuyularda-romani-yakinda/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum