Hacettepe Üniversitesi Türkiye'nin İlk Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünü Açıyor

Hacettepe Üniversitesi Türkiye'nin İlk Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünü Açıyor
24 Haziran 2019 - 21:55

Yapay zeka tüm dünyada dillere pelesenk olmuş bir kavram. Gün geçtikçe gelişen ve her alanı kapsamaya başlayan bu alan, şirketlerin ve ülkelerin en büyük stratejik hamleleri arasına girmiş durumda.

Bu noktada, ülkemizin öncü üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi, ülkemiz için çok önemli ve kıymetli bir adım attı. Hacettepe Üniversitesi Türkiye’nin ilk Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nü açıyor.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilişim alanında Türkiye’de öncü bir rol oynamış ve ülkemizde Bilgisayar Mühendisliği lisans programını ilk açan üniversite olma gururunu ODTÜ ile birlikte aynı tarihte yaşamıştır. Bu yıl kuruluşunun 42. yılını kutlayan bölümümüz Yapay Zekâ Mühendisliği Lisans Programı ile bu öncü rolüne devam etmektedir.

Günümüzde bilimde ve teknolojide yaşanan gelişmelerin önemli bir bölümünde artık yapay zekâ rol oynamaktadır ve önümüzdeki yıllarda da bu yaklaşımın genişleyerek devam edeceği öngörülmektedir. Sayısal veri miktarındaki artış, bu tarz verilen işlenmesi ve onlardan otomatik olarak anlamlar çıkartılmasını bir zorunluluk haline getirmiştir. Ekonomik verilere de bakıldığında günümüzdeki en başarılı yazılım şirketlerinin (Google, Facebook, Microsoft gibi) bu alanda çalışan ve bu alana yatırım yapan şirketlerden oluştuğu görülmektedir.

Üniversitemizde 2019-2020 öğretim yılında ilk kez öğrenci almaya başlayacağımız bu lisans programı da bu gelişmeler doğrultusunda yetenekli öğrencilerimize yapay zekâ üzerinde iyi bir eğitim vermek ve ülkemizin bu alanda ihtiyaç duyduğu uzman mühendisler yetiştirmek üzere tasarlanmıştır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz, yapay zekâ üzerinde araştırmalar yapan geniş bir kadroya sahiptir. Uluslararası sıralamalara baktığımızda bu alanda Türkiye’deki en başarılı bölüm olduğu görülmektedir.

Halen Bilgisayar Mühendisliği programımız yapay zekâ alanına dahil edebileceğimiz teknik seçmeli dersler içermektedir ve öğrenciler bu dersleri alarak lisans seviyesinde bilgilenerek mezun olabilmektedir. Yapay Zekâ programı ile amacımız bu çerçevedeki çalışmalarımızın adını koymak, güçlü olduğumuz bu alanı daha da ileriye taşımak ve bu yeni programla öğrencilerin yapay zekâ konularına odaklı bir bilgisayar mühendisliği müfredatını takip ederek lisans seviyesinde uzmanlaşma imkanına kavuşmalarını sağlamaktır.

**

Konuya ilgi duyan veya bu alanda kariyer hedefi olanlar için çok büyük bir fırsat olan bu bölümle ilgili daha detaylı bilgi edinmek için aşağıda bıraktığım PDF dosyasını incelemenizi öneririm.

Geleceğin alanı için atılan bu kıymetli adım ülkemize bilim, teknoloji ve ekonomide de büyük başarılar kazanmayı sağlar umarım.

https://www.matematiksel.org/hacettepe-universitesi-turkiyenin-ilk-yapay-zeka-muhendisligi-bolumunu-aciyor/?fbclid=IwAR0njvXjtra38LfejT0h7bu5fbjpm9wfhpC_UKrBjOlGEYaZy05LGd3DR-o

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum