"Gençlik ve Vatan Sevgisi" koferansları deva ediyor

Tarihçi-Yazar Naci YENGİN “Gençlik ve Vatan Sevgisi” konferanslar serisini MY Kolejde sürdürdü.

"Gençlik ve Vatan Sevgisi" koferansları deva ediyor
28 Şubat 2018 - 12:02

Tarihçi-Yazar Naci YENGİN “Gençlik ve Vatan Sevgisi” konferanslar serisini MY Kolejde sürdürdü.

“Gençlik ve Vatan Sevgisi” konferanslarına devam eden Tarihçi-Yazar Naci YENGİN 27 Şubat 2018’de MY Kolej Manisa Şubesinde konuştu.

Yazar Naci YENGİN Vatan sevgisinin imandan geldiğini, Türkiye sevgisinin imanla olan bağlarını anlattı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafi, siyasi ve ekonomik durumdan yola çıkarak Türklerde vatan sevgisi kavramını Oğuz Kağan’dan başlatan yazar Oğuz Kağan’dan Osman Gazi’ye, Osman Gazi’den Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk’e kadar Türk tarihinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini,  binlerce yıllık Türk tarihi içinde vatana olan sevginin bağımsız yaşama, dik durma ve özgürlük yolunda mücadele ederek gerçekleştiğini tarihten ve günümüzden verdiği örneklerle zenginleştirdi.

Yoğun ilgiyle karşılanan ve sık sık sorularla kesilen konuşmasında Naci YENGİN “Vatan sevgisi yalnız askerlerin görevi değildir. Sınırda nöbet bekleyen askerle vergisini düzenli ödeyen, alanında başarılı olan herkesin eşit ölçülerde vatan sevgisine sahip olduğunu, şehirlere, vatana sahip çıkmanın her vatandaşın görev olduğunu” vurguladı.

Vatan sevgisinin annenin ninnilerinde, türkülerde ve milletin ruhunda bulunduğunu, vatanlarını işgaller karşısında terk etmeyen ve bağımsızlıktan hiçbir zaman ödün vermeyen milletlerin başında Türklerin bulunduğunu vurgulayan yazar, işgaller, acılar, sakıntıların bizi vata n sevgisinden uzaklaştırmadığını, aksine daha fazla vatana bağlılığı arttırdığını, bayrak ve örneklerle ortaya koydu.

Yapılan konuşmalar ve ödül töreninden sonra imza töreninden sonra konferans sona erdi.

                                                                                                                                    TarihistaNHabeR 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum