Gaspıralı Üniversitesi Teklifine Sosyal Medyadan Destek Yağıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı, yapımcı ve yönetmen Zafer Karatay 'ın geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı "Gaspıralı İsmail Bey Üniversitesi mi?" köşe yazısına sosyal medyadan destek yağdı.

Gaspıralı Üniversitesi Teklifine Sosyal Medyadan Destek Yağıyor
04 Ekim 2018 - 11:52

~~Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı, yapımcı ve yönetmen Zafer Karatay'ın Kırım Haber Ajansı için yazdığı "Gaspıralı İsmail Bey Üniversitesi mi?" adlı köşe yazısı soyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Türk tarihinin en ünlü isimleri arasında yer alan İsmail Bey Gaspıralı adına bir üniversite hatta bir enstitüsü bile bulunmamasını eleştiren Karatay durumu şu sözlerle açıkladı "24 Eylül 1914 günü rahmetli olan Gaspıralı İsmail Bey’i ve onun hizmetlerini günümüz Türk Dünyası ne kadar idrak ediyor? Onu, fikirlerini ve yaptığı hizmetleri ne kadar içselleştiriyor? Bu soruya kısaca 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapacak olursam iyimser tarafımdan bakarak 5 puan verebilirim. Öyle olmasaydı günümüzde çoktan bir üniversitenin adı Gaspıralı İsmail Bey adı verilirdi. Türkiye’de onlarca üniversite var, Türk Cumhuriyetlerinde var, bırakın bu muhteşem insanın adının bir üniversite adının verilmesini bir yana, adına bir enstitü bile yok."

"HAK ETMİYOR MU"

Karatay'ın yazısında ise "Hak etmiyor mu" diyerek kaleme aldığı şu bölüm sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça paylaşıldı "Bakalım Gaspıralı İsmail Bey adının bir üniversiteye verilmesi şerefine, hangi Türk cumhuriyeti hükümeti, hangi devlet adamı, devlet yetkilisi nail olacak?"

Türk yurdu

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum