Federasyon projesi Mardin'den başladı

Türkiye’nin üniter yapısı tartışmaya açıldı.

Federasyon projesi Mardin'den başladı
06 Şubat 2016 - 11:35
Oslo’da başlatılan ihanet sürecini Mardin’de sürdüren ‘Serok Ahmet’ açıkladığı paketle Türkiye’nin üniter yapısını hedef alarak özerkliğe de kapıyı ardına kadar açtı...

Haber: Hanife Açıkalın

Federasyona hazırlık

PKK terör örgütüne taviz planını açıklayan Başbakan’ın ilk bombası: “Ulusçu anlayış yerine millet anlayışı gelecek” oldu! Edebi konuşmayla söze giren Davutoğlu, 1983’te Kudüs’e gittiğini Mardin’e ise 2001’de geldiğini anlatırken, ülkesiyle ilgisini de ortaya koymuş oldu.

Öcalan’ın da talebiydi

Davutoğlu, “Kapsamlı bir demokratik reform süreci başlayacak. Yeni anayasa ile Türkiye’nin vesayet kuralları değişecek” sözleriyle, teröristbaşı Öcalan’ın talebini hatırlattı. Başbakan bu ifadesiyle hedeflerinin anayasanın 4, 6 ve 66. maddeleri olduğunu da gösterdi.

“Özerklik” vurgusu​

Başbakan, yerel yönetimlerin yetkilerinin genişletilmesiyle “özerkliğe”, İstişare Meclisi’nin kurulmasıyla “yerel parlamentoların alt yapısının” hazırlanacağını işaret etti. Davutoğlu, “destek programı” adı altında her aileye para dağıtılacağını da vurguladı.

1- Ulusçuluk anlayışı yerine millet anlayışı gelecek.
2- Kamu düzenini tehdit eden engellenecek.
3- Kapsamlı demokratik reform süreci hayata geçirilecek.
4- Sosyal seferberlikle yaralar sarılacak.
5- Esnaf, sanatkâr ve çiftçinin ödemeleri ertelenecek, kredi sağlanacak.
6- Tarihi şehirlerimiz yeni bir çerçeve ile korunacak.
7- Algı operasyonlarına karşı iletişim birimleri oluşturulacak.
8- Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek.
9- Herkesin saygı duyduğu kişilerden istişare meclisleri kurulacak.
10- Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar’da birleştirici ruh hareketi başlayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de terörle mücadele eylem planı açıklamasıyla, “üniter yapıdan federasyona geçiş” ve bebek katili Abdullah Öcalan’ın dayattığı yeni anayasayla Türklük adının silineceği AKP projesine start verdi. Davutoğlu, Büyükşehir Yasası’nda yeni düzenlemeler yapıp “İstişare Meclisleri” kurulacağını, her aileye parasal destek verileceğini de söyledi.

“Parçalayıcı ulusçuluk”
Başbakan Davutoğlu, 10 maddelik, “Terörle Mücadele Eylem Planı” nı Artuklu Üniversitesi’ndeki “Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı” nda açıkladı. Davutoğlu, planın birinci ayağının psikolojik unsur olarak belirlendiğini, millet ve devlet arasındaki farkların tümüyle ortadan kalkacağını, üniter yapıdan federasyona geçiş hazırlığı olan “parçalayıcı ulusçuluk” anlayışı yerine birleştirici, bütünleştirici millet anlayışı ve insan odaklı devlet anlayışı getirileceğini kaydetti. İkinci ayağı “kamu düzeni” inşası olarak ifade eden Davutoğlu, üçüncü olarak kapsamlı bir “demokratik reform süreci” başlatılacağını da söyledi. Bununla İmralı Canisi Abdullah Öcalan’ın dayattığı bölücü istekler için gündeme getirilen yeni anayasaya da atıfta bulunan Davutoğlu, Bebek Katili’nin talep ettiği Anayasa’daki ilk 4 madde ile 6 ve 66. maddelerin değişeceğini de açıklamış oldu.

Para saçacaklar
Eylem planının dördüncü ayağında vurgulanan düzenlemeyle devlet kesinin ağzını açıyor. Planın beşinci ayağıyla bölge ekonomisinin güçlendirilmesi, istihdamın artırılacağını, Doğu ve Güneydoğu’da işveren ve sigortalıların ödeme güçlüğü nedeniyle oluşan prim borçlarının hiçbir gecikme zammı olmaksızın, esnaf ve sanatkarların kredi ödemelerinin  erteleneceğini ifade etti. Planın altıncı ayağına göre yeni bir yasal düzenlemeyle bütün tarihi şehirler, tarihi dokusu içinde yeniden ihya edilecek, kentsel altyapılar da tümüyle elden geçirilecek. Yedinci ayakta algı operasyonlarına karşı her yerde bir iletişim birimi oluşturulacak. Sekizinci olarak, yeni yasal ve idari düzenlemeler yapılacak. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek ancak yerel yönetimlerin bu yetkileri istismar etmelerine asla izin verilmeyecek. Bunun arka planında yerel yönetimlere özerklik verilmesi yer alıyor. Dokuzuncu olarak, “milli kardeşlik” anlamında yeni bir dönem başlatılacak. Burada da muhatap milletin kendisi olacak. Bütün illerde ve ilçelerde “İstişare Meclisleri” kurulacak. bununla da “yerel parlamentoların altyapısı” nın oluşturulması amaçlanıyor. Eylem planının son maddesine göre ise kapsamlı bir, “birleştirici ruh hareketi” başlatılacak


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum