Ermenistan'a darbe: 120 ülke tarafından işgalci olduğu kabul edildi

Bağlantısızlar Harekatı'nın Bakü'deki 18. Zirvesi, Azerbaycan'ın Ermenistan-Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ çatışması konusundaki haklı konumunu güçlendirdi.

Ermenistan'a darbe: 120 ülke tarafından işgalci olduğu kabul edildi
25 Şubat 2020 - 22:55

Asasmedya'nın elde ettiği bilgiye göre, kabul edilen belgede, devlet ve hükümet başkanları BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına rağmen çatışmanın çözülmediğine dair pişmanlıklarını dile getirdiler.  Çözümün Azerbaycan'ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve sınırlarının dokunulmazlığı temelinde çözülmesi gerektiyinin  altı çizildi.

Nihai belge ilk kez çok önemli yeni bir paragraf içeriyordu. Bu paragrafta, Devlet ve Hükümet Başkanları, bölgelerin zorla ele geçirilmesinin kabul edilmezliğini vurgulamakta ve hiçbir devletin, Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının işgalinden kaynaklanan durumun meşruiyetini tanımayacağını ve bu bölgelerdeki ekonomik faaliyet de dahil olmak üzere böyle bir durumun sürdürülmesinde herhangi bir yardım sağlamadığını teyit etmektedir.

İşgalcı terimi burada kullanılmaktadır. Bu, Ermenistan'ın 120 ülke tarafından bir kez daha işgalci olarak kabul edildiği anlamına geliyor. Zirvede kabul edilen belgeler Azerbaycan'ın küresel ölçekte kültürlerarası diyalogu geliştirmekdeki liderliğini takdir ediyor.

Kaynak: https://asasmedya.info/news/karabakh/11173-ermenistana-darbe-120-ulke-tarafindan-isgalci-oldugu-kabul-edildi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum