El titremesinin nedenleri

El titremesinin nedenleri nelerdir? El titremesi sorunu olan hangi bölüme gitmeli? El titremesi nasıl önlenir? El titremesi tedavisi var mı? sorularının yanıtını Dr. Cem Ortaçbayram verdi..

El titremesinin nedenleri
06 Kasım 2017 - 15:42

El titremesi, ciddi nörolojik hastalıkların ilk belirtisi olabilir. Bilimsel adı "tremor" olan titreme, istemsiz oluşan, ritmik, sallanma şeklindeki bir eklem hareketi olarak tanımlanıyor..

Dolayısıyla sadece ellerde değil, kollarda, başta, bacaklarda ve ses tellerinde de görülebiliyor. Bazen yoğun stres altında ya da tiroit hormonunun artmasına bağlı olarak ortaya çıkabilen ellerdeki titreme sorunu altta Parkinson gibi çok daha ciddi nörolojik sorunlara da işaret edebiliyor..

Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, bu nedenle hiçbir titremenin küçümsenmemesi ve 'zamanla geçer' diye düşünmeden dikkate alınması gerektiğine dikkat çekiyor..

Basit bir titreme gibi görünen bu sorunun birçok nedeni olmakla birlikte sıklıkla; stres, korku, hipertiroidizm ya da hipokalsemi (vücutta kalsiyum miktarının azalması) gibi metabolik durumlar ile bazı ilaçlar ve uyarıcılara bağlı olarak geliştiği görülüyor. Bununla birlikte Parkinson hastalığı ve bazı hareket bozukluklarının karakteristik belirtisi de ellerde ortaya çıkan titreme oluyor. Tremorun nedenleri çeşitli olduğu için görülme sıklığı da buna bağlı olarak değişiklik gösteriyor ve bu konuda net bir bilgi.

ahaber

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum