DOĞU TÜRKİSTAN'DA BAZI TARİHİ CAMİLERİN BARA ÇEVRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

DOĞU TÜRKİSTAN'DA BAZI TARİHİ CAMİLERİN BARA ÇEVRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
05 Mayıs 2020 - 21:04

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki baskı ve asimilasyon politikalarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Son olarak, Pekin yönetiminin, Doğu Türkistan’daki bazı tarihi camileri, “Çinli görünüm” adı altında restorasyona tabi tuttuğu ve bara çevirdiği iddia edildi.

Son dönemde özellikle toplama kampları ile Doğu Türkistan’daki Türklere ve Müslümanlara sistematik baskılarını artıran Çin yönetimi, ülkedeki sosyal ve kültürel yapıyı tamamen tahrip ederken dini ve tarihi yapıları da yok etmeye devam ediyor.

CAMİLERİN ÖNCE KAPATILDIĞI SONRA DA BARA ÇEVRİLDİĞİ İDDİASI

Doğu Türkistan’a yönelik yayınlar yapan Türkistan Press internet sitesinin duyurduğu teyide muhtaç habere göre, Doğu Türkistan’ın Artuş vilayeti Aktu ilçesine bağlı Camalterek Köyü Mahallesindeki Pazar Camii, Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi tarafından yıkıldı. Bunun haricinde, kapısına kilit vurularak ibadete kapatılan meşhur camilerin olduğu, bu yapıların sadece “Çinli ve yabancı turistlerin ziyareti” sırasında açıldığı belirtildi. Bu camilerden bazılarının özellikle bara çevrilmiş camiler olduğu ve Çinli turistlerin ilgi odağı haline geldiği ileri sürüldü.

Kaynak: https://qha.com.tr/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum