'Doğu Türkistan bizim için şeref meselesidir'

Şanlıurfa Vefalı Turancılar Derneği tarafından Çin'in Doğu Türkistan üzerindeki baskısına tepki geldi. Açıklamada, "Doğu Türkistan bizim için inat değil, şeref meselesidir" denildi.

 'Doğu Türkistan bizim için şeref meselesidir'
05 Kasım 2019 - 17:36

Doğu Türkistan'a baskısından dolayı Çin'e tepki gösteren Şanlıurfa Vefalı Turancılar Derneği Başkanı Mustafa Alperen Taş, "Çin'in 1949 yılından bu yana hâkimiyeti altında tuttuğu Doğu Türkistan'ın kırsal kesimlerinde etrafı yüksek duvarlarla çevrili inşaatlar devam ediyor. Doğu Türkistan kırsalında içinde yüz binlerce Uygur Türkü'nün tutulduğu toplama kamplarının son zamanlarda çokça büyüdüğü aşikârdır. Yaklaşık 800 bin civarında Müslüman Uygur Türkü Çin'in sözde 'eğitim merkezi' olarak dünyaya duyurduğu toplama kamplarında tutulmaktadır. Zalim Çin, 2014 yılından itibaren 'teröre karşı halk mücadelesi' ile Uygurlara yönelik kültürel ve dini kısıtlama ve baskılar son yıllarda giderek hızlandı." dedi.
Taş, "Erkeklerin sakal bırakması ve kadınların uzun kıyafet giymesi yasaklanarak Doğu Türkistanlı ailelerin yanlarına zorla Çinli erkekler yerleştirilerek aile bütünlüğünün yok olmasına, ailenin bölünmesine sebep olmaktadır. Uygur kızları zorla Çinli erkekler ile evlendirilerek Çinlileştirme politikası devam etmektedir. Doğu Türkistan bizim için inat değil, şeref meselesidir. Şereften taviz verilmez ve bütün bu eziyetlerle, zulümle davranan Çin hükümetini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum