DEDE KORKUT HİKAYELERİNİN YENİ NÜSHASINI BULAN HOCA'YA ONUR MADALYASI VERİLDİ

DEDE KORKUT HİKAYELERİNİN YENİ NÜSHASINI BULAN HOCA'YA ONUR MADALYASI VERİLDİ
24 Haziran 2019 - 22:22

Avrasya Yazarlar Birliği, Dede Korkut Hikayeleri’nin üçüncü el yazmasını bilim dünyasına kazandıran kütüphaneci Veli Muhammed Hoca’ya onur madalyası verdi.

Ödül törenin de konuşan Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, “Ümit ediyoruz ki kültürümüzün yeni el yazmaları da bulunsun, tarihi köklerimiz yeşersin ve o kökler üzerinde yeni, büyük bir dünya kuralım”  ifadelerini kullandı.

İran’ın Türkmensahra bölgesinde yaşayan, kütüphaneci ve araştırmacı Veli Muhammed Hoca, “Şimdiye kadar 17 eser buldum. Bugünkü karşılama, gösterilen saygı beni daha çok eser bulmaya teşvik ediyor. Döndükten sonra da bunun için çalışacağım”  dedi.

Emekli olduktan sonra hayvanlarını sattığını, elde ettiği kazançla bir kütüphane oluşturduğunu aktaran Hoca, 200 yıldan eski 132 el yazması kitabı kütüphanesinde topladığını kaydetti.

Ankara’da bir otelde düzenlenen toplantıya bir grup akademisyen ile tarih ve edebiyat bölümü öğrencileri katıldı.

https://qha.com.tr/haberler/dede-korkut-hikayelerinin-yeni-nushasini-bulan-hoca-ya-onur-madalyasi-verildi/47444/?fbclid=IwAR2L0-DF_C0E4_ZdnCmBtlkVsw3QVBaGIFJ9jKJ2PHoZ5hfN1c663lkLFPg

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum