CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, İDLİB'TE YAŞANANLARI DEĞERLENDİRDİ: RUSYA'DAN ATEŞKES YAPILMASINI İSTEDİK

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, İDLİB'TE YAŞANANLARI DEĞERLENDİRDİ: RUSYA'DAN ATEŞKES YAPILMASINI İSTEDİK
24 Aralık 2019 - 22:06

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İdlib’te rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Rusya’dan ateşkes yapılmasını istedik. Aksi halde hem İdlib mutabakatı ihlal edilmiş olacak, hem Türkiye’ye dönük göç dalgası olacak. Siyasi süreci sabote edecek sonuçları olacaktır” dedi.

Kabine toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya’ya sert bir mesaj gönderdiklerini ifade etti. İdlib sorununun sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını belirten Kalın, şöyle konuştu:

“İdlib’te rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Rusya tarafına sert bir mesaj gönderdik. Bugüne kadar bununla ilgili maalesef somut bir adım atılmadı. 24 saat içerisinde çatışmaların durdurulması, rejim saldırıların durdurulması konusunda bir çaba içinde olacaklarını heyetimize ilettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Bunun yeni bir ateşkes ile hayata geçirilmesini bekliyoruz. Rusya’dan ateşkes yapılmasını istedik. Aksi halde hem İdlib mutabakatı ihlal edilmiş olacak, hem Türkiye’ye dönük göç dalgası olacak. Siyasi süreci sabote edecek sonuçları olacaktır. Bunun altını çizmek istiyoruz. İdlib sorunu sadece Türkiye’nin sorunu değildir, uluslararası bir sorundur.”

YENİ BİR ATEŞKES İHTİMALİ

Ayrıca saldırıların bir an önce durması gerektiğini vurgulayan Kalın, “Burada Rus tarafının daha büyük bir sorumluluk sahibi olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Saldırıların bir an önce durmasını, bunun yeni bir ateşkesle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Rus tarafından da temel beklentimiz bu. Muhataplarımıza mutabakatın, sivillerin korunması, siyasi sürecin hayata geçirilmesi için gerekli adımları atmalarını söylüyoruz.” diye konuştu.

“SINIRLARIMIZA DÖNÜK HAREKETLİLİK OLURSA KARŞISINDA DURURUZ”

Öte yandan basınla gerçekleştirilen soru- cevap bölümünde kendisine Rusya-YPG/PYD ilişkisi ile ilgili sorulan bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Rusya’nın YPG/PYD terör örgütüyle çeşitli ilişkilere girdiğini gözlemliyoruz! Sınırlarımıza dönük hareketlilik olursa karşısında dururuz.” dedi. 

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/cumhurbaskanligi-sozcusu-kalin-idlib-te-yasananlari-degerlendirdi-rusya-dan-ateskes-yapilmasini-istedik/135819/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum