ÇİN ESARETİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTANLI MAZLUM KARDEŞLERİMİZ

KOMÜNİST ÇİN ESARETİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTANLI MAZLUM KARDEŞLERİMİZ İÇİN DUA VAKTİ !

 ÇİN ESARETİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTANLI MAZLUM KARDEŞLERİMİZ
28 Mayıs 2017 - 10:32

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Selamünaleyküm,
Doğu Türkistanlı Kardeşleriniz olarak hepinizin mübarek Ramazan şerifinizi   en kalbi duygularımız ile   kutlar,11 ayın sultanı bu kutsal ayın Türk-İslam Aleminin ve İnsanlığın kurtuluşuna  vesile olmasını ve hayırlar getirmesini  niyaz ediyoruz.
Aziz Kardeşlerim,
Türk İslam dünyasının Doğu sınırındaki Mustahkem kal’ası kadim Türk İslam Ülkesi  Doğu Türkistan en son 1949 yılında Komünist Çin yönetimi tarafından işgal edilmiştir.O tarihten beri Çin yönetimi çeşitli sebepler,gerekçeler ve yöntemler icra ederek bu ülkenin zengin kaynaklarını talan ve gasbettiği yetmiyormuş gibi bu ülkenin tarihi sahip ve sakinleri olan Müslüman Türklerini  toptan yok etmek  ve yer küresinden tamamen  silmek istemektedir. Başta bu ülkenin  etnik ve dini yapısını değiştirmek için  demografik asimilasyon uygulamakta ve bu tarihi Müslüman Türk ülkesinin  tamamen  Çinlilerin yaşadığı bir ülke haline getirmek için  çeşitli   asimilasyon ve soykırım uygulamalarına hız vermiş bulunmaktadır.
Çin işgal yönetimi en son 01 Nisan 2017’de sadece Doğu Türkistan’da uygulanmak üzere, Çin devlet Terörünün açık bir  yansıması  olan sözde “ Aşırı Dinciler ve Terörle Savaş” yasasını çıkarmış ve uygulamaya koymuştur. 15 bölüm ve 50 maddeden oluşan bu yasa  ile  Çin Komünist Partisi yönetimi  Müslüman Uygur Türkleri üzerinden  kutsal İslam dinimize   top yekün savaş açmış bulunmaktadır.
Aziz Kardeşlerimiz,
Türk- İslam Coğrafyası’nin çok önemli ve  aynı zamanda ayrılmaz bir parçası olan Doğu Türkistan’da Çin’in bu son yasa ve diğer baskı,zulüm ve soykırım amaçlı uygulamalarından bazıları şunlardır ;

  1. Müslüman Uygur Türklerinin kendi çocuklarına dini eğitim vermeleri ve dini telkin etmeleri yasaklanmıştır.Sofra ve yemek sonrasındaki duaların okunması ve öğretilmesi  yasaklanmıştır.
  2. Müslümanların evlerinde Kur’ani kerim ve dini kitaplar  ile dini içerikli her türlü materyaller bulundurmaları  terör suçu kapsamına alınmıştır.
  3. Müslüman Türklerin evleri,mahalle ve kentleri  Çini işgal polis ve askerleri tarafından  abluka altına alınarak aranmakta,evlerde bulunan Kur’ani Kerim,dini kitap kadınların hicapları ve tesettüre Uygur elbiselerine el konulmaktadır.El konulan bu kitaplar ve kıyafetler meydanlarda  yığılmak suretiyle yakılarak  imha edilmektedir.
  4. Uzun kıyafet,etek ve tesettürlü kıyafet ile sokağa çıkan Müslüman kadınların uzun etekleri, tesettürlü elbiseleri Çin polislerince makasla kesilmektedir. Başörtüleri zorla çıkarılmakta ve tepki gösterenler ise hapsedilerek cezalandırılmaktadır.
  5. Erkeklerin bir sünnet ibadeti olan sakal bırakmaları yasaklanmıştır. Sokağa çıkanların sakalları  da zorla kestirilmektedir. Kabul etmeyenler ise,tutuklanmaktadır.
  6. Müslümanların islama Uygun kıyafetler ve sakallı erkekler Hastahane başta olmak üzere kamu hizmet binalarına alınmamaktadır.
  7.  Müslümanlara Muhammed adı başta olmak üzere  bir çok İslami  adın isim olarak vermeleri yasaklanmıştır.Daha önce bu isimleri alanların 20 Haziran’a kadar Emniyet makamlara başvurarak bu  isimlerini değiştirmeleri istenemektedir.
  8. Hac,umre,akraba ziyareti ,seyahat vebenzeri ne sebeple olursa olsun yurt dışına çıkanlar toplanarak Terbiyeleş Merkezleri adı verilen Beyin yıkama kamplarına kapatılmakta itirafname ve Tevbenameler yazdırılıp her kesin önünde okutularak psikoljik işkence  uygulanmakta ve  baskı  zulüm ve çeşitli işkenceler  yapılmaktadır.
  9. Yurt dışında öğrenim gören Müslüman Uygur öğrencilerin ailelerine  baskı yapılarak,şantaj ve tehdit edilerek onların öğrenimlerine son vererek ülkesine geri dönmeleri istenmektedir.
  10. Ailelerinin zoru ve yalvarması ile dönen öğrencilerin ise dava ayak bastıkları hava alanında pasaportlarına el konulmakta ve hapsedilerek günlerce sorgulanmak,baskı ve işkenceler yapılmaktadır. Bu suretle onların öğrenimleri engellenerek gelecekleri karartılmaktadır.
  11. Yıllardan beri uygulanan her yıl Mübarek Ramazan ayında   yıllardan beri yasak olan   öğrencilerin,memurların ve Çin Komünist Partisi üyeleri ile devletten maaş alan   işçiler ile sosyal yardıma bağlı olarak yaşayan Müslümanların oruç tutmaları,Cami’ye gitmeleri yasaktır. Uymayanların işlerine son verilmekte,maaşları kesilmekte ve soyla yardımlardan mahrum bırakılmaktadır. Bu dini ibadetler son çıkan yasa ile Terör Suçu kapsamına alınmıştır.
  12. Bir Mahalle’de oturan bir kişinin kendi bölgesinden başka bir cami’ye giderek namaz kılması yasaklanmıştır. Çin’in bu baskı,zulüm,etnik ayırımcılık,dini ve ırkı soykırım uygulamalarının maddeler halinde sayısını arttırmak pekala mümkündür.
  13. Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere karşı uyguladığı bu yasaklamalar,engeller,zulümler ile birlikte mukaddes İslam dinine karşı de savaş açmıştır.Çin’in bu İslam dinine karşı top yekün savaşı aynı zamanda bütün Dünya Müslümanlarına ve İslam ümmetine yapılmış bir aşağılamadır,hakarettir ve savaştır.Ancak bütün bunlara karşı ,Çin ile yüz milyarlarca büyüklükte ticari bağlantıları olan Müslüman Ülkeler, İslam İşbirliği Teşkilatı başta, İslam dünyası Sivil Toplum Kuruluşları hiçbir tepki göstermemektedirler.
  14. Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere yaptığı bu, baskı zulüm ve dini yasaklamalar  ile mübarek islam inancımıza karşı uyguladığı yasaklamalar,hakaretler ve aşağılamalar aynı zamanda bütün Müslümanlara yapılmaktadır.
  15.    Müslüman Türklerin  kendilerini  tanımlarken, Müslüman ve etnik kimliğini ifade etmeleri “Milli bölücülük ve Terör ” suçu  kapsamına alınmıştır.

Aziz Kardeşlerimiz ,

Çin’in Doğu Türkistan’da Müslümanlara reva gördüklerinden az bir bölümünü yukarıda sizlerin bilgilerinize sunduk. Şimdi,sizlerin bütün bunlar karşısında  “ 21. YÜZ YILINDA BÖYLE  BASKI,ZULÜM,ASİMİLASYON VE SOYKIRIM UYGULAMALARI  OLABİLİR Mİ   ? ” dediğinizi  duyar gibi oluyoruz. Evet,maalesef bu yazdıklarımız ve sizin bu suretle bizden duyduklarınız tamamen   doğru ve gerçektir.Bizim bu yazdıklarımız ve anlattıklarımız  Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygurların bizzat  GÜNLÜK HAYATTA yaşadıklarımızdır.
Çin yönetimi,bütün bu zulümleri yaparken bu Şen’i baskı ve zulümlerini çok sinsice ve ustaca kamufle ederek gizlemekte ve dünya kamu oyunu hayasızca kandırmakta ve  utanmazca aldatmaktadır.

Çin’in işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’daki Müslüman Türklere  reva gördüğü  bütün bu baskı,zulüm,hakaret ve aşağılamalara  karşı  Türk- İslam dünyasının   Çin’e   hiç bir tepki göstermemeleri,  bu cinayetlere  kör ve sağır kalmalarını anlamak ve izah etmek asla mümkün değildir.

Mukaddes  kitabımız Kur’ani Kerim’de Cenabi Allah,  “ Zalime  göz yummak ve Zulme Sessiz kalmak,  onların Zulmüne Ortak Olmaktır” buyurmaktadır.

Sizler  Çinli İşgalcıların Doğu Türkistan’da Müslüman Türk Kardeşlerinize reva gördüğü bu baskı,  zulüm, asimilasyon,dini ve etnik soykırım uygulamalarına karşı lütfen susmayınız ! Gözlerinizi bunlara karşı asla yummayınız !

Çin’in zulümlerini ve soykırımlarına  karşı sağır ve  kör olmayınız LÜTFEN !

Kendinizin toptan imiha edilerek yok edilmek istenen Doğu Türkistanlı Kardeşlerinize karşı dini,milli ve insanı sorumluluklarınız olduğunu lütfen unutmayınız !

Aziz Kardeşlerim ;

Cehennem kapıların kapandığı ve  Cennet, ilahi rahmet  ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu  Mübarek Ramazan ayında Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimizi lütfen unutmayınız !
Onların dini inançlarını serbestçe yaşayabilmeleri ve sizlerin gibi şu mübarek Ramazan ayında islamın temel 5 farzından olan Oruçlarını tutabilmeleri ve ibadetlerini özgürce yaşayabilmeleri için  elinizden gelen her türlü çaba, yardım ve katkılarınızı ve en önemlisi  İcabetli dualarınızı bekliyoruz.
1438 Hicri Yılının (2017 yılı)  Mübarek Ramazan ayınızı Doğu Türkistanlı Mazlum ve mağdur Kardeşleriniz olarak en içten dileklerimizle kutlarız.
Kutsal Ramazan-i Şerefin İslam alemine,Doğu Türkistan başta esaret altındaki Türk İslam coğrafyasının mağdurlarının ve tüm insanlık aleminin kurtuluşa ermesini  diliyoruz. Ayrıca, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-i Hak’tan niyaz ediyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

” Allah Biz Bilen- Allah Bizimledir.”

kaynak:http://www.uyghurnet.org/cin-isgali-altindaki-dogu-turkistankutsal-ramazan-ayni-baski-ve-zulum-altinda-karsiliyor/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum