ÇİN BİR AKIL DIŞI KARARI DAHA UYGULAMAYA KOYUYOR: KURAN-I KERİM KOMÜNİST İDEOLOJİYE GÖRE YENİLENECEK!

ÇİN BİR AKIL DIŞI KARARI DAHA UYGULAMAYA KOYUYOR: KURAN-I KERİM KOMÜNİST İDEOLOJİYE GÖRE YENİLENECEK!
24 Aralık 2019 - 22:09

Uygur Türkleri başta olmak üzere Çin’deki etnik ve dini unsurlara sistematik baskı ve asimilasyon politikalarına tabi tutan Çin Komünist Partisi, Kasım 2018’de alınan İslamiyet ve Hristiyanlığın Çin Komünist Partisi ideolojisine göre yeniden yorumlanması kararını uygulamaya başladı.

Akıl tutulması niteliğindeki bu karar, Çin Komünist Partisinin daimi üyesi ve Başbakan Yardımcısı Wang Yang’un yönetiminde, ülkedeki dini temsilcilerin bulunduğu bir toplantıda alınmıştı. Buna göre, Kur’an, İncil ve Budist Sutraların mealleri, Çin Komünist Partisi ideolojisine göre yeniden yazılacak.

“DİNİ METİNLERDEKİ UYGUNSUZ İÇERİKLER DEĞİŞTİRİLMELİ”

Çin medyasının yayımladığı söz konusu toplantının özetindeki ifadeler, Çin Komünist Partisinin amacını ve hedefini özetler nitelikte:

“Dini metinlerin eksiksiz bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde uygunsuz olan içeriklere değişiklikler yapılmalı ve metinler yeniden çevrilmeli”

Olayla ilgili, Fransız basınına yansıyan haberlerde, Kasım 2018’deki toplantıda alınan kararların, ekim 2018’de Çin Komünist Partisi Genel Kurulunda çıkan kararın uygulaması olarak nitelendirildi.

Çin Komünist Partisi, totaliter ve baskıcı politikaları ile ülkedeki dini azınlıklar ve etnik unsurlar başta olmak üzere, “Çinlileştirme” politikasını sert bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Ancak, dinlere ve dini metinlere yönelik baskıcı ve totaliter uygulamalara ilk defa başvurdu.

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ, DİNLERİ KENDİNE TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR!

Çin’de, Mao Zedong yönetiminden bu yana en sert ve totaliter lider olarak göze çarpan Şi Cinping, uygulamaya koyduğu insan hakları ihlalleri ve baskılar ile modern dünyanın tepkisini topluyor.

Uygulamaya koyduğu insanlık ve akıl dışı politikaların nedeninin konunun uzmanları, komünist ideoloji haricindeki dinlere ve inançlara bağlı olan Çin vatandaşların, ülkeye ihanet edebilecek potansiyel iç düşman olarak görüldüğünü söylüyor.

UYGUR TÜRKLERİNE YÖNELİK BASKI VE ZULÜMLER YAŞANAN AKIL TUTULMASININ EN BARİZ ÖRNEĞİ!

Pekin yönetiminim gözetimi altında olan bağımsız tarihçi Zhang Lifan, “Komünist rejim bir tarikat gibi işlediği için Tibet Budizmi, Hristiyanlığı veya İslamiyeti bir rakip olarak değerlendiriyor. Toplumunun kendisine ihanet edeceği korkusuyla da dinler üzerindeki baskıyı artırıyor. Halk üzerindeki kontrolü kaybetmekten korkuyor” diye konuştu.

Çin yönetiminin, insanlık ve akıl dışı uygulamalarının merkezi olan Doğu Türkistan’da, sayıları 3 milyonu aşan Uygur Türklerine yönelik politikalar bunun en bariz örneği olarak göze çarpıyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/cin-bir-akil-disi-karari-daha-uygulamaya-koyuyor-kuran-i-kerim-komunist-ideolojiye-gore-yenilenecek/135743/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum