Cerablus(PYD)operasyonu için geri sayım başladı

Muhalif unsurlar Cerablus'u IŞİD'den almak için hazırlık yapıyor. Reuters'a konuşan Özgür Suriye Ordusu komutanına göre, muhalifler sınırın Türkiye tarafında toplanıyor. Örgütün bölgedeki militanlarını ve onların ailelerini de Cerablus'tan çektiği iddia edildi. Özgür Suriye Ordusu komutanına göre, Cerablus operasyonu çok kolay olmayacak, örgüt bölgeyi mayınlamış olabilir.

Cerablus(PYD)operasyonu için geri sayım başladı
22 Ağustos 2016 - 19:48

Türkiye, Diyarbakır'la başlayan ve son olarak Gaziantep'e yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, cumartesi günü toplanan güvenlik zirvesinde çıkan sonuca göre, Cerablus'un IŞİD'ten temizlenmesi ve bölgede bir Kürt koridorunun oluşmasının önüne geçmek için önemli kararlar alındı. İlk etapta, Özgür Suriye Ordusu'na askeri destek verecek, koalisyon güçleri ile birlikte hava desteği de gündemde.

Özel kuvvetler sahada

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, pazartesi sabahı itibariyle askeri hareketlilik başladı. Türk Özel Kuvvetleri sahada Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemek için Suriye'de. Sınırda obüsler de harekât boyunca teyakkuzda olacak.  TSK'nın Özgür Suriye Ordusu'na'ya radar desteği sağlaması da bekleniyor.

Olası Cerablus operasyonu için Karkamış sınır kapısına asker sevkiyatı da yapan TSK, IŞİD'in mayınlı tuzaklarından korunmak için de sınıra çok sayıda mayın temizleme aracı gönderdi.

 

 

 

ÖSO başı çekiyor

Suriyeli muhalifler Cerablus'u IŞİD'den temizlemeye hazırlanıyor. Reuters Haber Ajansı'na göre, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu unsurları o operasyonda başı çekiyor.

IŞİD aileleri tahliye ediyor

Bilginin kaynağı Reuters'a konuşan ancak adını vermeyen bir Özgür Suriye Ordusu komutanı. Komutana göre IŞİD Cerablus'tan bir grup militanını çıkardı. Hatta iddiaya göre, Cerablus ve hemen onun yakınındaki El Bab kentinden IŞİD savaşçılarının ailelerini de tahliye etti. Aileler örgütün kalesi Rakka'ya gönderildi. Özgür Suriye Ordusu komutanına göre, Cerablus operasyonu kolay olmayacak. Suriyeli komutan, "direniş olacaktır, bölgeyi büyük ihtimal mayınlamışlardır" diyor.

Son kent

Fırat nehrinin batısındaki Cerablus Türkiye Suriye sınırının karşı tarafında IŞİD'in elindeki son kent. Burası IŞİD'den temizlenirse, Türkiye Suriye sınırında artık örgüt olmayacak. Hemen onun 54 kilometre doğusunda bulunan El Ray kentini de yine Özgür Suriye Ordusu unsurları IŞİD'den almıştı. Cerablus'un alınmasıyla birlikte Türkiye sınırında, 6 Ağustos'ta Menbiçi alan YPG unsurlarının Suriye'nin kuzeyindeki hat boyunca toprak kazanmasının da önüne geçilmiş olacak. cnnturk

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum