BÜTÜN TURANCILARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP. TAVSİYE EDERİM.

BÜTÜN TURANCILARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP. TAVSİYE EDERİM. - Prof. Dr. Nurullah Çetin

BÜTÜN TURANCILARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP. TAVSİYE EDERİM.
11 Mayıs 2019 - 03:52
BÜTÜN TURANCILARIN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP. TAVSİYE EDERİM. -  Prof. Dr. Nurullah Çetin
TÜRK BİRLİĞİNİN MÜMKÜN YOLLARI...

Türk Birliği mutlaka bir gün gerçekleşecek. Hemen hemen herkes Türk ve Müslüman Birliği’nin olması gerektiği konusunda hem fikir lakin bunu sözle ifade ediyoruz sadece.
Bugün dünyada her devlet, her ülke, her millet bir birlik içinde yerini almış. Avrupa Birliği var, Amerika Birleşik Devletleri var, Arap Birliği var, Afrika Birliği var, ama Türk Birliği yok. Türk Birliği olmadığı için dünyanın her yerine dağılmış olan Türkler, bin türlü eziyet ve sıkıntı içindeler. Dünya Türklüğünün refahı, huzuru ve geleceği için mutlaka Türk Birliği şarttır. Dirlik birliğe bağlıdır. Türk aydınları ve siyasetçileri Türk Birliğinin mümkün yollarını mutlaka bulmalı ve sosyal, siyasi, ekonomik, askerî, kültürel, eğitimsel, dinî, bilimsel, tarımsal, her alanda birlik modelleri geliştirerek Turan Türk Birliği kurulmalıdır. Türkler için tek seçenek Türk Birliğidir.

Bu konuda sözden ziyade bunun nasıl olması gerektiğini de düşünmemiz lazımdı şimdiye kadar. Birçok panel, konferans, sempozyum veya çalıştayda bu dillendirildi ama bunun nasıl olabileceği konusunda sanırım bu kitap bir ilk.
Bu birliğinin dilde, edebiyatta, ekonomide, kültürde, tarihte, tarımda, dinde, tarımda vesaire nasıl olabileceği konusunda teklifleri içeren bir kitap yayınlandı artık. Tabi ki bu teklifler değişebilir, gelişebilir ve nihai değildir ama bu bir ihtiyaçtı ve biz çok değerli akademisyen ve araştırmacımıza bu konuyu çalışmalarını ödev verdik, yazılar bir iki yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. Bu konuda çalışan yazısı, aklı ve ferasetiyle yanımızda olan başta araştırmacı akademisyenlerimize, Akçağ Yayınevine ve de emeği geçen herkese teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Ahmet Nafiz Ünalmış ile ortak yaptığımız bu çalışmanın Türk ve Müslüman âlemine hayırlı olmasını dilerim.

TÜRK BİRLİĞİNİN MÜMKÜN YOLLARI

Bu kitap içinde yazısı olan akademisyen ve araştırmacılarımız:

- TÜRK DÜNYASI’NIN BİRLİK ARAYIŞI: BİR ÜST KİMLİK OLARAK “BÜYÜK BOZKIR”
Prof. Dr. Mehmet Seyfettin EROL, Dr. Dinmuhammed AMETBEK

- TÜRK DÜNYASINDA ALFABE PROBLEMİ VE KAZAKİSTAN’DA LATİN ALFABESİNE GEÇİŞ SÜRECİ
Prof. Dr. Bilgehan Atsız GÖKDAĞ

- “DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK”İN MÜMKÜN YOLLARI
Prof. Dr. Nurullah ÇETİN

- TÜRK BİRLİĞİ: ÜTOPİK TEORİ VEYA SİYASAL GERÇEKLİK
Dos. Dr. Faiq ƏLƏKBƏRLİ

- TÜRK DÜNYASI EĞİTİM BİRLİĞİ: İMKÂN VE SINIRLARI
Prof. Dr. İsmail DOĞAN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum