BOŞNAK SOYKIRIMI - Mustafa Kızıklı

BOŞNAK SOYKIRIMI - Mustafa Kızıklı
11 Temmuz 2019 - 14:28

BOŞNAK SOYKIRIMI - Mustafa Kızıklı


11 Temmuz 1995, Boşnak Soykırımı. 
8372 Boşnak, Sırplar tarafından Hollandalı BM askerlerinin gözleri önünde katledildi, soykırım yapıldı. Birçok kişi kendilerine algılatılan şekilde "Srebrenica" diyor halen. Oysa kelimeler ve isimler çok önemlidir.

Bu soykırımın adını "Srebrenica soykırımı" olarak değil, "Boşnak soykırımı" olarak koymak, bu isimle anmak çok önemli ve gereklidir.

Ermenilerin neden bir bölgenin adını kullanarak soykırım iddiasında bulunmak yerine "Ermeni soykırımı" iddiasında bulunduklarından pay çıkarın.

Çünkü adı "Srebrenica soykırımı" olarak koyulup, olay lokalleştirilip güya hafifletilerek, bir ülkeye ve millete yönelik soykırım olmaktan çıkarılma amacı vardır. Avrupalı odaklar, içimizdeki maşalarıyla bunu bilinçli olarak yaparken, neden böyle dayatıldığını bilmeyen iyi niyetli kişiler de alet oluyor.

"Srebrenica soykırımı" dendiğinde lokal olay sınıfına sokularak, devletler arası mesele olamayacak ve Avrupa'nın gözlerin önünde gerçekleşen bir milletin, ülkenin tümüne yapılan bu soykırım uluslararası hukukun konusu olmaktan çıkartılarak Avrupa devletleri, özellikle Sırbistan ve Hollanda sorumluluktan kurtulacaktır.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum