BİR KİTABIN KAHRAMANIN AĞZINDAN BİR MANİFESTO / Efe ACAR

Efe ACAR yazdı: BİR KİTABIN KAHRAMANIN AĞZINDAN BİR MANİFESTO

BİR KİTABIN KAHRAMANIN AĞZINDAN BİR MANİFESTO / Efe ACAR
08 Mart 2020 - 10:20 - Güncelleme: 08 Mart 2020 - 12:40

BİR KİTABIN KAHRAMANIN AĞZINDAN BİR MANİFESTO

 Yalancının teki olduğumu kabul etmiş vaziyetimle sizlerin karşısında durmak, elbette topluma yalan söylememi temize çekecek bir hareket değildir. Fakat en azından bir eylemdir. İradesini yalana bağlamış bir adamın dik duruş eylemidir. Gerçeklerin altında ezilmemeyi bilecek kadar çok yalan söylemiştir o adam.

Yalanın zekilerin işi olduğunu tekrardan belirtmek yersiz olur. Burada esas olan yalanın gayesidir. Gayeyi kavramaksa, çıkış noktasını kavramaktan geçer. Yalanımın çıkış noktası; bir şeyleri, hayatımda yanlış giden bir şeyleri düzeltmeye çabalamamam ve neticede düzeltemememdir.

Yalanım elbette çevremdeki psikolojik yaklaşımların etkisini de içinde barındırır fakat aslen bencilliğimin mirasıdır yalanım. Göreceğiniz üzere yalanları bir bir dizerken bundan keyif aldığımı, bunun beni daha mutlu biri yaptığını gizlemedim. Gayeden sonra neticeyi de ele verir bu sır saklayamayışım. Neticede, çıkış noktam olan bireysel mutsuzluklarıma ya da beceriksizliklerime yalnızca bir yalan eklenmiştir o kadar…

Yine de yalanımın, ‘’Suat Hanım’’ dediğim o cansız yokluğun, bir varlığa dönüşmüş olabileceği ihtimali bile, birkaç inanmışa ilham olmuş olabileceği ihtimali bile şimdilik bana yeterli avuntudur. Bu bir yalansa da, doğrunun yanına yaklaşamasa da, gerçekten kopuş değildir.

Çünkü yalanım Neyzen Hoca’mın, babamın mezarları üzerine kuruludur. Çünkü yalanım Feyza’nın sevgisi, ona olan hayranlığım üzerine kuruludur. Çünkü yalanım annemin Mesnevi’ye çevirdiği üzerine kuruludur.

Çünkü yalanım İrfan’ın benim için kavgayı göze aldığı o gün üzerine kuruludur.

Tüm bunlar gerçeklerin yansımalarıdır.

Toplumsuz kalışım yoktur ortada. Topluma bağımlıyımdır her şeye rağmen. Bencilliklerime, fikir hatalarıma yadsınamaz derecede çok olarak bakıyorum. Ama önce inkar, sonra idrak, sonra da inşa ettiğim tüm o hayatımı bir yalanın öncesi ve sonrası olarak görüyorum. Yalan benim miladım. Böyle olmaması mümkün değil. Çünkü iradem bana her türlü kapıyı açmışken, imkanları zorlayabilmem için her türlü imkansızlığı önüme koymuşken ben yalanı seçtim.

Efe ACAR

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum