BİR ÇİFT ÇORAP İRADESİ - Yazan: Prof. Dr. Nurullah Çetin

BİR ÇİFT ÇORAP İRADESİ - Yazan: Prof. Dr. Nurullah Çetin
16 Ekim 2019 - 08:57 - Güncelleme: 16 Ekim 2019 - 09:08
*Resimde, ördüğü çorapları "Bunları Suriye'de savaşan askerlerimize gönderir misiniz" diyerek PTT memuruna teslim eden Sivaslı Gülhanım Karameşe ninemiz görülüyor. Bu ninemiz, lüks villalarda değil, köyünde derme çatma barakasında yaşıyor. Vatanı korumayı, vatanın kaymağını yiyen milyarderler düşünsün deyip köşesine çekilmiyor. Bunun yerine vatan, onu sömüren kene ve sürüngenlerin değil; “vatan benim, ben vatanım diyenlerindir” düşüncesiyle askere çorap örüyor.

Çorap bir semboldür. Her türlü yokluğa ve yoksunluğa karşı ümidini kaybetmemenin, çorbada benim de tuzum olsun şuurunun, benim de yapabileceğim birşeyler vardır düşüncesinin, elindeki imkanları küçümsemeden zafere kilitlenerek tam bir fedakarlık ruhuyla hareket etmenin, zafere giden yolda azın da çok kadar değerli olduğu bilincinin sembolüdür.

Türk köylerinde derme çatma, yıkılmaya yüz tutmuş, eğri büğrü taş ve toprak evlerde mahzun, mağdur, fakir, sahipsiz ama onurlu, şerefli, imanlı, haysiyetli, namuslu, iffetli Türk kadını vatana asker ve askere çorap yetiştirmeye devam ettikçe Türk milletinden ümit kesilmez.

*Yıl 1921. Ülkemiz, İtilaf Devletleri denilen Haçlı ordularının işgali altında. Sakarya Meydan Muharebesi öncesi hazırlıklar yapılıyor. Başbuğ Mustafa Kemal Paşa ordunun ihtiyacını karşılamak ve Sakarya Savaşı'na hazırlanmak için kanunla kendisine verilen yasama yetkisini kullanarak 7 – 8 Ağustos 1921’de, “Tekâlif-i Milliye” yani günümüz Türkçesiyle “Millî Vergi” ya da “Millî Yükümlülükler” adındaki emirleri yayımladı.
Bu emirlerden biri de “Her evden bir çift çorap ve bir çift çarık istemek”ti.

Sakarya Meydan Savaşını; dolayısıyla Millî Mücadeleyi kazanarak “vatanı kurtaran” ve “bağımsız ve millî Türk devletini kuran” büyük kahraman işte bu bir çift çorap idi. O efsane geri döndü ve o bir çift çorap, şimdi de “vatanı korumak” için devreye girdi.

*Amerikan bayraklı yatlarda kızı yaşındaki sevgilileriyle pis pis sırıtan, yavşak suratıyla poz veren, haram para ve iğrenç fuhuş bataklığında pislik içinde sefa sürdüğünü zanneden keneleri bir gün sırtından silkip atarak vatanın cefasına da sefasına da ortak olacak olan irade bu bir çift çoraptır.

Bir çift çorap iradesi, her türlü mankurtluktan uzak kalmış; Batının batıl değerleriyle, kokuşmuş kültürüyle, insanı insanlığından çıkaran haram paraya dayalı tüketim, gösteriş, eğlence kirleriyle kirlenmemiş, Türklüğünden ve Müslümanlığından zerre taviz vermemiş Müslüman Türk iradesidir. Bu irade sabırlıdır, kararlıdır, azimlidir ve bugün vatanının bekçiliğini yaptığı gibi elbette bir gün Devletinin de sahibi olacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları