Bilderberg'e dair ne biliyoruz?

Dünyanın en esrarengiz toplantısı Bilderberg’e dair ne biliyoruz?

Bilderberg'e dair ne biliyoruz?
09 Haziran 2018 - 11:08 - Güncelleme: 10 Haziran 2018 - 10:56

~~
Dünyanın en güçlü siyasi ve tüzel kişilerinden bazıları, tartışmalı ve son derece gizemli Bilderberg Toplantısı için İtalya’nın Torino kentinde bir araya geldi.


Bu yıl 66’ncısı düzenlenen Biderberg, ‘katılımcıların dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları tartıştığı, bunun yanı sıra Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki diyaloğun teşvik edildiği bir konferans’ cümlesiyle tanımlanıyor.

Ancak aşırı sıkı gizlilik kuralları, komplo teorilerinin yanı sıra eleştirileri de beraberinde getiriyor.

~~kimler katılıyor?

Bu yıl 23 ülkeden 131 davetlinin toplantıya katılacağı teyit edildi. Katılımcıların yaklaşık üçte ikisi Avrupa’dan, geri kalanı ise Kuzey Amerika’dan olacak.

Toplantılara siyasi liderlerin yanı sıra iş dünyası, finans, akademi ve medyadan uzmanlar katılıyor.

Hollanda, Belçika, Sırbistan ve Estonya başbakanları bu yılki davetlilerden bazıları. NATO Genel Sekreteri ve Fransa istihbarat servisinin tepe yöneticisi de yine toplantıda hazır bulunacak. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney ve Almanya doğumlu Yahudi kökenli Amerikalı diplomat Henry Alfred Kissinger de toplantının bu yılki en önemli figürlerinden.

Toplantıya şirket bazında Airbus, BP, Total, Google, Vodafone ve Ryanair’in yöneticileri iştirak ediyor.

Dört gün sürecek toplantıda katılımcıların gündeminde jeopolitikten, teknolojik aksaklıklara, tehlikeli olarak tanımlanan güncel olaylardan ve siyasete toplam 12 başlık bulunuyor.

İşte o konular;
1.Avrupa’da popülizm
2.Eşitsizlik sorunu
3.İş dünyasının geleceği
4.Yapay zeka
5.Ara seçimler öncesi ABD
6.Serbest ticaret
7.ABD’nin dünya liderliği
8.Rusya
9.Kuantum teknolojisi
10.Suudi Arabistan ve İran
11.‘Gerçek ötesi’ dünya
12.Güncel olaylar

Toplantıya ilişkin eleştiri ve komplolar

Gündem ve katılımcıların isimlerinin dışında toplantıya dair çok az şey biliniyor.

Chatham House Kuralı altında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar burada elde ettikleri bilgileri kullanmakta serbest. Ancak bunu konuşmacıların kimliğini, bağlı bulunduğu kuruluşu veya herhangi bir kişinin adını açıklamadan yapmak zorunda.

Ayrıca toplantıda hiç tutanak tutulmaz ve hiçbir rapor yazılmaz.

Bundan dolayı toplantı çok daha esrarengiz bir hale geliyor.

Komplo teorisyenleri ayrıca, söz konusu toplantıların ‘Yeni Dünya Düzeni’ olarak tanımlanan bir fikrin insanlara empoze edilmeye çalışıldığının kanıtı olduğunu savunuyor. En yaygın teorilerden biri de, Batılı liderlerin Bilderberg’de özel görüşmelerle seçildiği iddiası.

Bildernerg’in gizli kimliğine karşı çıkanlar, komplo teorisyenleri ve “İlluminati gözlemcileri” adlı gruplar her yıl toplantılara ev sahipliği yapan yerde protesto gösterisi düzenliyor.(Euronews)

).

kazakistan haber


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum