BATI TRAKYA TÜRKLERİ, II. DÜNYA SAVAŞI'NA KATILAN ASKERLERİNİN HATIRASINA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYOR

BATI TRAKYA TÜRKLERİ, II. DÜNYA SAVAŞI'NA KATILAN ASKERLERİNİN HATIRASINA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYOR
24 Ocak 2020 - 20:40

Batı Trakya Türklerini Yunanistan Parlamentosu’nda temsil eden Milletvekili İlhan Ahmet, II. Dünya Savaşı’nda Yunanistan ordusunda İtalyanlara karşı savaşan ve hayatını kaybeden Türk askerlerin onurlandırılması için Dışişleri Bakanı Nikolaos Dendias ve Milli Savunma Bakanı Nikolaos Panayotopulos’a bir mektup gönderdi.

Gündem Gazetesi’nin haberine göre, 1940-1941 yıllarında söz konusu cephede Yunanistan ile İtalya arasındaki çatışmalarda Batı Trakya’nın Meriç, İskeçe ve Rodop illerinden çok sayıda Türk azınlık mensubunun da yer aldığını hatırlatan İlhan Ahmet, şu ifadeleri kullandı:

“Kara Kuvvetleri Komutanlığının arşiv belgelerinde, vatan savunması esnasında savaş alanında hayatını kaybeden Batı Trakyalı Azınlık mensubu askerlerin varlığı kaydedilmiş olup, buna göre çoğunun Arnavutluk cephesinde şahadete yürüdüğü tespit edilmektedir. Cephede hayatlarını kaybeden Türk azınlık mensubu askerleri de onurlandırmak adına bir anıt yapılması, onlara karşı en azından vefa borcumuzdur”

KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, KİNAL İskeçe Milletvekili Burhan Baran ve SYRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından da imza desteği verilen mektuptaki söz konusu talebe, muhataplarca olumlu değerlendirilerek müspet cevap verileceği yönünde inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/bati-trakya-turkleri-ii-dunya-savasi-na-katilan-askerlerinin-hatirasina-sahip-cikilmasini-istiyor/149930/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum