Balta Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı

Balta Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı
08 Mayıs 2019 - 23:46

Balta Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı

Aylık yayınlanan edebiyat, kültür, sanat dergisi olan Balta dergisinin mayıs sayısı çıktı. Mayıs sayısı hakkında derginin resmi internet sitesinde https://www.baltadergi.com/ şu bilgiler yer almaktadır:

Merhaba Yine Biz, 

Söze öncelikle ikinci sayımızda bize daha bi’ dergi olduğumuzu hatırlatan sayın okuyucularımıza teşekkür ederek başlamak istiyoruz. Sırtımız hâlâ dünyaya dönük, yüzümüzden düşmeyen tebessümle sizler tarafından okunmanın gururu bizimle. Aslında her sayının takdim yazısında teşekkür ettiklerimiz var ama adı üstünde takdim, ön söz gibi bir şey. Üzerimizde hakkı geçenleri anmadan olmaz, tabi geçemeyenleri de… Kültür ve edebiyat dergisi olarak hâlisane niyetler karşısında parama bakarımcıların ya da kitaba kıymet vermeyen kitap kafe işletmecilerinin nefes aldığı şu yeryüzünde güzeli ve doğruyu yazabilmeyi elbette borçlu olduklarımız var. Bu vesileyle en başta sizlere, daha sonra Isparta’da, Manisa’da ve Ankara’da dergimize raflarında yer ayıran herkese teşekkür ederiz. 

Üçüncü sayımızın kapağında – instagram hesabında Ortadoğu’nun Gandalf’ı olarak zikrettiğimiz – Feyruz’a yer verdik. Hatta O, savaşa ve felâkete direnen sanatıyla bize böylesine güzel bir fırsatı sundu desek, daha yerinde olur. Ünlü sanatçının hayatını Fatma Dicle Karabınar sizler için kaleme aldı. Aybike Sümeyye Güler, Çiğdem Erdoğan, Denizhan Gültekin, Derviş Bozkurt, Elif Davarcı, Sema Koç ise birbirinden güzel öyküleriyle bu ayki sayımızda. Zeynep Kaplan deneme türündeki yazısıyla; Metehan Tanyıldız, Muhammed Kurak, Soner Ataibiş ve Suat Çakıroğlu şiirleriyle sizlerle birlikte olacaklar.  

Mehmet Bağır, sine-göz akımının kuramcısı Dziga Vertov’un çalışmalarını inceledi. Harun Bora Tunç, bir zamanlar İngiltere’yi kasıp kavuran kadın hareketi, süfrajetleri ele aldı. Yeliz Ekşi ise Prof. Dr. Jennifer Doudna’nın Yaratılıştaki Çatlak adlı eserini güncel gelişmeler ve dünyadaki etkileriyle değerlendirdi.  

Mayıs sayımızda sizler için yeni öneriler derlemeyi ihmal etmedik, bütün önerilerimize kefiliz. Mehmet Bağır’ın katkılarıyla önceki aydan farklı olarak sanat yazısı hazırladık. Hepsi bir yana Haziran sayımız için ipucu bile verdik, ilk bilene yemek ısmarlayabiliriz. Sosyal medya hesaplarımızdan ve internet sitemizden bizleri takip etmeyi unutmayınız, bütün önerilerinize açığız.  

 Bir sonraki sayımızda yeniden görüşmek üzere.

Şimdi #BaltaSavrulacak

Etiketler: 

https://www.baltadergi.com/dergi/haber/balta-dergi-mayis-sayisi-cikti/

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum