Balta Dergisi 2. sayısı çıktı

Balta Dergisi 2. sayısıyla okuruyla buluşmaya devam ediyor. 2. sayısında Türk Sinemasını kapağına taşıyan dergiye Manisa'dan ulaşmak isteyenler Tuba Kitabevinden temin edebilirler. İkinci sayısı hakkında derginin yayınladığı mesaj şu şekildedir:

Balta Dergisi 2. sayısı çıktı
15 Nisan 2019 - 18:38
Balta Dergisi 2. sayısıyla okuruyla buluşmaya devam ediyor. 2. sayısında Türk Sinemasını kapağına taşıyan dergiye Manisa'dan ulaşmak isteyenler Tuba Kitabevinden temin edebilirler.
İkinci sayısı hakkında derginin yayınladığı mesaj şu şekildedir:
 
"Balta Ekibi olarak ilk sayımıza çantanızda, kitaplığınızda, masanızda, sosyal medya hesaplarınızda yer verdiğiniz için teşekkür ediyor ve ikinci sayıda sizlerle buluşmanınheyecanını yaşıyoruz. Şu an elim ayağım titriyor, matbaacımız, hatta grafik tasarımcımız bile heyecanlı. Arada boş boş birbirimize bakıp gülüyoruz ve dünyaya rağmen çok eğleniyoruz. Bunu ilk sayımızı doğaya ve hayvanlara saygı göstermeyenlerden, kadınlara kaba davrananlardan, hesap ödememek için türlü taklalar atanlardan, masada çöpünü bırakanlardan sakınan ve dergimizin üzerinde simit yemeyen, desteklerini bizden esirgemeyen sizlere borçluyuz. 

Bu ayki sayımızda dergimizin kapak konusu Türk sinemasının ilk kadın yıldızı ve yönetmeni Cahide Sonku’yu incelediği yazısıyla Mehmet Bağır sizlerle birlikte olacak. Denizhan Gültekin Dreyfus Davasını, Yeliz Ekşi ise Philip Zimbardo’nun Şeytan Etkisi adlı eserini ele alan yazılarıyla yine bu sayımızda. İnternet sitemizde şiir yayınlamadığımız için aldığımız eleştirilere cevap vermiştik. Soner Ataibiş, Metehan Tanyıldız, Suat Çakıroğlu, Aybike Sümeyye Güler ve Melek Çepni cevabımıza yakışan türden şiirleriyle Nisan sayımızda yer alan isimler arasında. Öyküleriyle dergimizi şenlendirenler kervanında ise Zeynep Kaplan, Elif Davarcı ve Eflatun Serbay var. Fatma Dicle Karabınar ve Harun Bora Tunç’a gelince, onlar ilk sayıdaki çizgilerini koruyorlar, aradan geçen sürede denemekten vazgeçmediler. Sanırız ilerleyen günlerde devam edecekler. 

İlk sayımızdan farklı olarak bu sayımızda sizlere sosyal medya üzerinden takip edebileceğiniz faydalı kullanıcı hesapları, izleyebileceğiniz filmler, okuyabileceğiniz kitaplar hakkında tavsiye niteliğinde bir kısım hazırladık. Önceki sayımızın takdim yazısında üzerinde durduğumuz hususları burada yineleme gereği duymuyoruz. Siz zaten konuyu biliyorsunuz. 

Nisan Ayında sizlerle internet üzerinden Kitantik ve Nadir Kitap sitelerinde buluşabileceğiz. Kitapyurdu ile devam eden bir görüşmemiz var; umarız o konuda da müjdeyi en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız. Hepsi bir yana artık dağıtımdayız. Bizi, istediğin yerden ve dilediğiniz kitapçıdan sipariş edebilirsiniz. Eğer dergimizi temin etmede güçlük çekerseniz, bunu bizlerle paylaşmayı unutmayınız.

Sıkı durun, daha çok eğleneceğiz! "

(https://www.baltadergi.com/dergi/balta-dergi-nisan-sayisiyla-bayilerde/)

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Günün Başlıkları