AZERBAYCAN'DAN KARABAĞ İŞGALCİLERİNİN SÖZDE SEÇİMLERİNE DAİR AÇIKLAMA

AZERBAYCAN'DAN KARABAĞ İŞGALCİLERİNİN SÖZDE SEÇİMLERİNE DAİR AÇIKLAMA
06 Eylül 2019 - 23:10

Azerbaycan toprakları olan Karabağ bölgesinde Ermenistan işgali altında gerçekleştirilecek sözde seçimler hakkında Azerbaycanlı yetkililerden açıklama geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Leyla Abdullayeva konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Abdullayeva, işgal altındaki sözde seçimlerin bir şovdan ibaret olduğunu ifade etti.

Leyla Abdullayeva açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Ermenistan tarafının yurtdışındaki Ermeni lobisi ile işgal ettiği Karabağ’da kukla bir rejim kurma yolundaki tüm çabalarına rağmen hakikat birdir ve değişmezdir. Ermenistan, diğer ülkelerden bazı yetkilileri Karabağ’a getirerek kukla rejimine itibar sağlamaya çalışıyor. Misal Avustralya’dan bir takım kişiler geldi ve Karabağ’ı kanunsuz bir şekilde ziyaret ettiler. Ancak hemen ardından Avustralya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını ve Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu resmi sayfasından yayınlayarak tüm çabaları boşa çıkardı. Bunun gibi verebileceğim bir çok örnek var. Azerbaycan uluslararası hukuk ile sabit bir şekilde Karabağ arazisinin sahibidir. Bu değişmez bir hakikattir.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı https://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-dan-karabag-isgalcilerinin-sozde-secimlerine-dair-aciklama/78834/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum