Ankara'yı rahatsız eden fotoğraf

Obama'nın Özel Temsilcisinin PKK'lılarla fotoğrafı Ankara'yı rahatsız etti.

Ankara'yı rahatsız eden fotoğraf
02 Şubat 2016 - 21:28 - Güncelleme: 02 Şubat 2016 - 21:35

ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'un, Kobani'de PKK'lı terörist Polat Can'la yan yana olduğu fotoğraf kriz çıkardı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk haftasonu Kobani'ye yaptığı ve YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştüğü ziyaretin detaylarını kişisel Twitter hesabından paylaşmıştı. Başka bir hesaptan paylaşılan ve McGurk'un yer aldığı bir kare Ankara'da büyük rahatsızlık yarattı. Ankara'nın tepki gösterdiği bir diğer konu ise IŞİD'le mücadele etsin diye PYD'ye verilen silahlar. Edinilen bilgilere göre bu silahlar Güneydoğu'da kullanılıyor.

PKK'NIN KANDİL'DEKİ ÖNEMLİ İSMİ

Ankara'nın güvenlik raporlarına göre söz konusu fotoğrafta McGurk, PKK'lı terörist Polat Can'la yan yana. Polat Can, Türk istihbarat raporlarına göre PKK'nın Kandil'deki önemli isimlerinden biri. Kısa süre öncesine kadar Kandil'de olduğu biliniyor.

Obama'nın İŞİD ile mücadele özel temsilcinin o isimle aynı karede yer alması Ankara'da rahatsızlık yarattı.

PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR TÜRKİYE'DE

Sadece bu değil edinilen bilgilere göre 'IŞİD ile mücadele etsin' diye PYD'ye verilen silahlar PYD'nin silahlı kolu YPG tarafından güneydoğu sınırından Türkiye'ye geçiriliyor. Özellikle de Cizre, Silopi ve Nusaybin'de kullanılıyor.

SERİ NUMARALARI BELİRLENDİ

Silahların seri numaralarını tespit eden Ankara listeyi ilgili ülkelerle paylaştı. Listelerle birlikte "Silahların menşei ülkenize ait. IŞİD'le mücadele için verdiğiniz silahlar Güneydoğu'da kullanılıyor. Siz önlem almazsanız biz gerekeni yapacağız" mesajı da iletildi.


habervaktim

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • afasf
    8 yıl önce

    Silahlar hakkında tahminde bulunacak olursam. PYD-YPG elindeki silahı ABD'nin desteğini hiçe sayarak PKK'ya vermez. YPG'nin terörist çetecilerden ( nusra, ahrar, kaide, işid, iso vs. ) ele geçirdiği silahları vermiş olabileceğini tahmin ediyorum.

Günün Başlıkları