Amerika'nın Türkiye Ajandası

Türkiye'nin İncirlik gibi hava üslerini ABD'ye kapatması şart

Amerika'nın Türkiye Ajandası
19 Ekim 2016 - 10:43 - Güncelleme: 19 Ekim 2016 - 10:48

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ABD’nin Musul operasyonuyla IŞİD’i Rakka ve El Bab’a yönlendirdiğini söyledi. Pekin’e göre bu bölgelerde kuvvet toplayan IŞİD, Suriye’nin olası Rakka operasyonunu engelleyecek, PKK koridorunu kesen Fırat Kalkanı Harekatını zora sokacak. "Ankara mutlaka Musul masasında olmalı" diyen Pekin Türkiye'nin mülteci akınına karşı da sınır ötesinde tedbir alması gerektiği görüşünde.

Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonunun hedefleri ve sonuçları tartışılıyor. Uzmanlar, ABD'nin Musul'da birden fazla gizli ajandası olduğuna dikkat çekiyor.

Görev Medya Grup Başkanı İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin Musul'daki IŞİD varlığını Rakka ve El Bab'a yönlendirerek Rusya, Suriye ve Türkiye'yi zora sokmak istediğini belirtti.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral Pekin, Musul operasyonuyla PKK'nın bazı petrol yataklarını ele geçirmesinin Türkiye için bir tehdit olacağı görüşünde.

Ankara'nın Musul masasında yer almasının olası mezhep savaşlarının ve göç krizinin önüne geçeceğini savunan Pekin'e göre, Türkiye mültecilere ilişkin sınır ötesinde tedbirler almalı.

Ankara'nın Bağdat'la işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Pekin, Türkiye'nin İncirlik gibi hava üslerini ABD'ye kapatmasının şart olduğunu belirtti


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum