Amerika, Biden ve Gazeteciler

Biden'in görüşmelerini İlhan Kutluk yazdı

Amerika, Biden ve Gazeteciler
24 Ocak 2016 - 13:22 - Güncelleme: 24 Ocak 2016 - 16:37

Amerika, Biden ve Gazeteciler

Bir zamanlar Batı’lı Devletler bize medeniyet ve insanlık dersi verdi. Osmanlı’nın son döneminden itibaren İngiliz, Fransız hatta Ruslar. Onlar sayesinde insanlığı ve medeniyeti öğrendik! İlerledik çağdaş düşünceyi yakalamaya çalıştık!

ABD, son yüzyıldan itibaren dünya hâkimiyetine oynuyor. Şimdilerde neredeyse onların sözleri bir emir, demokrasinin ilahi metinleri…

Sağolsunlar demeye dilim varmıyor, ama bizim silahşörlerimiz de sırtını Batı’nın efsunlu düşüncelerine ve direktörlerine dayamışlar. Özgürlük, insan hakları, düşünsel, sanatsal laflarıyla bir hayli yol almışlar. Arkalarında çok uluslu basın ve medya olunca sesleri arttıkça artıyor.

ABD’nin başkan yardımcısı Biden, çeşitli resmi ziyaretler yapmış, sonra, ayrılıkçı ve gayrılıkçaları da programına katıp. Şimdi de gazetecilerimize bir toplantı eylemişler.

Kadri Gürsel anlatmış köşesinden biz öyle devam edelim. Biden, nedense söylediklerinin bir kısmının yazılmamasını istemiş. Off Record demiş. Halbuki gazetecileri ve düşünce hürriyetini savunacaklarını beyan ediyorlar… Acaba bir çeşit talimat mı alındı ki! Gizli tutuyorlar.

Başkan yardımcısının yanında American Ulusal Güvenlik Danışmanı ve büyükelçi de varmış.

Türkiye’de fikir özgürlüğünün ve sağlam bir Demokrasinin olması onlar için çok önemliymiş..

Türkiye’den gidecek mesaj Ortadoğu için de çok önemliymiş…

Hatta daha da ileri giderek;  “IŞİD’le mücadelede size ihtiyacımız var diye, basın ve ifade özgürlüğünü yok etmeniz karşısında sessiz kalacağımızı sanmayın” deyip gerekeni yaparız bile demişler.

Sayın Amerikalı Yetkililer ve bizim Özgür Basın’ın temsilcileri sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Biliriz bu millet biraz inatçıdır fakat:

Sayenizde daha çok medenileşecek ve özgürleşeceğiz. Bakın işte bizimde özgür basın ve gazetecilerimiz sizinle birlikte…

İlhan Kutluk

 

http://www.diken.com.tr/biden-bizimle-neden-gorustu/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum