ABD'ye nokta atışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ve ABD ziyareti öncesinde dünyayı uyardı: ABD, FETÖ’nün kuluçka yuvası haline gelmemeli. Terör örgütünü ne ABD’nin ne de Rusya’nın yanına yakıştıramıyoruz. Trump’la görüşme virgül değil, nokta mesabesinde olacak....

ABD'ye nokta atışı!
13 Mayıs 2017 - 11:58

Cumhurbaşkanı , Çin ve ABD'yi kapsayan ziyaretlerine dün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına şu yanıtları verdi:

Gündem terör ve mücadele:
Elbette FETÖ ve PYD-YPG gibi Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit teşkil eden örgütler gündemimizde en üst sırada yer alacaktır. Bu ara bir öncü ekibi ABD'ye göndermiştik, oralarda ön görüşmeleri yaptılar ve heyetimiz döndü. Şimdi de biz en üst düzeyde Sayın Trump'la bu görüşmeleri yapalım istiyoruz ki bizim yapacağımız görüşme virgül mesabesinde değil nokta mesabesinde olacaktır. Bu bakımdan önemli.

Bir gece ansızın gidebiliriz:
Türkiye'de içerideki terör örgütleri, hepsiyle bu mücadeleyi amansız bir şekilde verdik, veriyoruz.
Bir gece ansızın nerede ne görürsek oraya da gidebiliriz. Bunu yapmazsak bize olan tehdit devam edecektir. Bu bölgede ne Amerika'ya tehdit var, ne Rusya'ya tehdit var. Tehdit bize. Peki tehdit bize olduğuna göre başkalarına ne?

Yanına yakıştıramıyoruz:
Dolayısıyla NATO'da ittifak halinde olduğumuz böyle güçlü bir ülke, herhalde güçlü bir ortağıyla bu bölgede çok daha farklı adımları bizimle atmalı. Asla biz terör örgütünü Amerika'nın yanına veya Amerika'yı terör örgütünün yanına yakıştıramıyoruz. Bunu doğru da bulmuyoruz.
Aynı şeyi Sayın Putin'e söylediğim için burada da söylüyorum, Rusya'ya da yakıştıramıyoruz.

Kuluçka yuvası haline gelmemeli:
Onun da bunlarla hareket etmesini veya edeceğine inanmıyoruz. Kendileri de bunu bize zaman zaman ifade ettiler. FETÖ elebaşının iadesini de kesinlikle gündeme getireceğiz. Bu görüşmeleri karşılıklı olarak bazı geri dönüşler almış durumdalar. İşin üzerine üzerine gidilecek.
Ben Sayın Trump'la bunları etraflıca tabii ki görüşeceğim. Burada da yine hazırladığımız bazı bilgi, belgeler var. Onları da kendilerine takdim edeceğiz. Bana göre ABD, FETÖ'nün adeta bir kuluçka yuvası haline gelmemeli.

İlişkilerde yeni bir milat olacak:
Ben ziyaretimi Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir milat olarak görüyorum. Şu ana kadar gelen bilgiler içinde bizi tatmin eden bilgiler olduğu gibi yetersiz olanları da yaşayarak gördük. Bu bakımdan bu ziyaret bir yeni milat olacaktır.
Ondan sonra bunları değerlendirmek çok daha gerçekçi, çok daha rahat olacaktır.

Zirveye gidiyorum zırvaya değil:
Brüksel Belediye Başkanı, NATO'nun bir mensubu değil, NATO adına konuşacak birisi de değil, o kendi işine baksın. Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Bıraksın da bu işleri üst düzeydeki Belçika'nın NATO'daki temsilini üstlenen kişiler konuşsun.. takvim gazetsi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum