ABD'li turistler pasaport yerine 'landing kart'la Türkiye'ye girdi

Aydın'ın Kuşadası Limanı'na bu sabah yanaşan dünyanın en lüks kruvaziyer gemilerinden 'Azamara Journey'de 355, 'Celestal Olimpia'da ise 428 ABD'li turist Türkiye'ye giriş yaptı

ABD'li turistler pasaport yerine 'landing kart'la Türkiye'ye girdi
16 Ekim 2017 - 08:10

~~

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize sorunun turizme nasıl yansıyacağı merakla beklenirken, Kuşadası Limanı'na dün sabah yanaşan iki gemiyle gelen toplam 783 ABD'li Türkiye'ye giriş yaptı.

Gemilerin ABD'li yolcuların vize krizi nedeniyle Türkiye'ye alınıp alınmayacakları merakla beklenirken sabahtan itibaren gözler pasaport polisine çevrildi. Kruvaziyer gemileriyle ülkeyi ziyarete gelen turistlere, 2006'da yayınlanan genelgeye göre 'Kruvaziyer gemiler ile ülkeye gelen ve karaya çıkış kartı (landing kart) ile günübirlik giriş-çıkış yapan transit yolcular' kategorisinde işlem yapıldığı belirtildi. Türkiye'ye günübirlik ve kısa süreli giriş-çıkış yaptıkları için pasaport veya vize istenmeyen iki gemideki Amerikalı turistler, bu nedenle hiçbir engelle karşılaşmadı.

Pasaportla ülkeye gelen ABD'lilere vize sorgulaması yapılabileceğini belirten yetkililer "Transit yolcular, ülkemize pasaportla değil verilen kartla giriş yapıyor. Dolayısıyla milliyetler göz önünde bulundurulmuyor. Ancak kruvaziyerler veya Yunan adalarına çalışan gemilerle ülkemizde kalmak üzere veya pasaportla gelen Amerikalılar'dan vize soruluyor. Şu ana kadar böyle bir talep olmadı" bilgisi verdi.

yeniçağ.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum