ABD'ye 'Çingene Kızı yuvasına gönderin'

Anadolu’dan kaçırılan tarihi eserlerin anavatanına dönmesi için mücadele eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin kayıp parçalarının iade etmesi için kamuoyu baskısı oluşturacak.

ABD'ye 'Çingene Kızı yuvasına gönderin'
10 Temmuz 2017 - 15:45

 

Zeugma Müzesi’nin ülke ve dünya çapında daha iyi yerlere gelebilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Avcı, bu anlamda müzenin en önemli eserlerinden olan ‘Çingene Kızı’nın eksik parçalarını tamamlamayı hedeflediklerini aktardı. Avcı “Lütfen Anadolu’dan, sökülüp götürülerek sergilenen eserlerimizi iade etsinler” şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak şunları kaydetti: “Şimdi ABD’deki üniversiteyle ilgili mahkemeye gitmeden önce onları diplomatik bir yolla, uygun bir lisanla uyaracağız. Önceki günlerde Zeugma Müzesi’nden verilen mesajın amacı da oydu. Mesajlarımız ilgili üniversitenin öğrencilerine, mütevelli heyetine, velilerine ulaştırılacak. Orada bir şekilde kamuoyu baskısı oluşturulacak. Daha sonra bundan da sonuç alamazsak onları mahkemeye vereceğiz.” Karar gazetesi

Zeugma Müzesi’nin ülke ve dünya çapında daha iyi yerlere gelebilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Avcı, bu anlamda müzenin en önemli eserlerinden olan ‘Çingene Kızı’nın eksik parçalarını tamamlamayı hedeflediklerini aktardı. Avcı “Lütfen Anadolu’dan, sökülüp götürülerek sergilenen eserlerimizi iade etsinler” şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak şunları kaydetti: “Şimdi ABD’deki üniversiteyle ilgili mahkemeye gitmeden önce onları diplomatik bir yolla, uygun bir lisanla uyaracağız. Önceki günlerde Zeugma Müzesi’nden verilen mesajın amacı da oydu. Mesajlarımız ilgili üniversitenin öğrencilerine, mütevelli heyetine, velilerine ulaştırılacak. Orada bir şekilde kamuoyu baskısı oluşturulacak. Daha sonra bundan da sonuç alamazsak onları mahkemeye vereceğiz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum