"ABD PKK'lılara istihbarat eğitimi veriyor"

Polis Akademisi Başkanlığı'nın hazırladığı raporda ABD'nin vakıflar üzerinden Suriye'de PKK'ya yönelik finansal, askeri ve istihbarat desteği sağladığı ifadelerine yer verildi. Kaynak Yeniçağ: "ABD'li askerler PKK'lılara istihbarat eğitimi veriyor"

"ABD PKK'lılara istihbarat eğitimi veriyor"
15 Şubat 2019 - 19:06

Polis Akademisi Başkanlığı'nca 2017 yılının haziran ayında yayımlanan 'PKK'nın bölgesel terör ağı yapılanması' başlıklı raporda PKK'ya desteğin, ABD'deki iki vakıf üzerinden sağlandığı belirtildi.

Raporda, söz konusu iki vakfın, ABD'de resmi vakıf- dernek statüsünde faaliyet gösterdiğine, ayrıca ABD iç hukukunda da yer alan '501C3' numaralı kanun ile kamu yararına çalışan vakıf olarak değerlendirildiğine dikkat çekildi. Bu kanun sayesinde vakıfların kamu yararına çalıştığı için vergi toplayabildiği, vakfa bağışlanan paraların vergiden düşüldüğüne değinildi. Raporda yer alan iki vakıftan HDA'nın, ABD Hazine Bakanlığı'nın İç Gelir İdaresi'nde 'kamusal vakıf' olarak kayıtlı olduğu, SOLI'nın ise 'kar amacı gütmeyen bir limited şirket' olarak geçtiği kaydedildi.

Kaynak Yeniçağ: "ABD'li askerler PKK'lılara istihbarat eğitimi veriyor"

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abdli-askerler-pkklilara-istihbarat-egitimi-veriyor-223701h.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum